Midcap-aktier outperformer C20-indekset i 2013

De mellemstore danske virksomheders aktier står på årets sidste handelsdag til at ende med at klare sig betydeligt bedre end C20-papirerne i 2013

Danske Banks aktiehandel - det såkaldte traderoom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Midcap-aktier er steget 52,4 pct. i år, hvilket er næsten dobbelt så meget, som C20 ser ud til at kunne præstere.

Det skriver Jyllands-Posten mandag.

Stigningen hos de mellemstore selskaber tolkes som et tegn på, at investorerne har fået en del af risikovilligheden tilbage. I kølvandet på finanskrisen flygtede investorerne nemlig i stor stil fra de mindre virksomheders aktier, der blev betragtet som mere risikofyldte end de tunge drenge i C20-indekset.

Ifølge aktieanalytiker i Spar Nord, Mikkel Duus-Hansen, er det både et resultat af et halvskidt år for Novo Nordisk, der vejer tungt i C20-indekset, og en større appetit på risiko blandt aktionærerne.

- I takt med, at vi har fået lavere risikoaversion, kanaliseres pengene fra det store C20-indeks over i nogle mindre omsættelige aktier. Så baggrunden for, at C20-indekset ikke har klaret sig bedre, bygger rent faktisk også på nogle gode nyheder, udtaler Mikkel Duus-Hansen til Jyllands-Posten.

Udover den særdeles pæne stigning i midcap-aktierne indtil videre i 2013 er den samlede handel af de mellemstore aktier også steget med over 100 pct. ifølge tal fra Nasdaq.