Microsoft satte sit fodspor på USAs aktiemarked

Det kunne fredag tydeligt ses på det teknologitunge Nasdaq-indeks, at der var overraskende nyt fra softwarekæmpen Microsoft.

Steve Ballmer meddelte fredag, at han vil gå af som Microsoft-topchef inden der er gået et år. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Farvel og tak. Det ser ud til at være investorernes besked til den nu afgående Microsoft-topchef Steve Ballmer. I hvert fald kvitterede de handlende på USAs Nasdaq-børs fredag med at sende softwareaktien op med syv procent.

Kurshoppet og Microsofts størrelse gjorde, at Nasdaq Composite-indekset blev trukket op til en lukkekurs på 3.657, hvilket udgjorde en stigning på lidt over 0,5 procent. På ugebasis blev stigningen for det teknologitunge indeks 1,5 procent.

Dermed sluttede Nasdaq foran de to andre toneangivende indekser, Dow Jones Industrials og Standard & Poor 500. De sluttede fredagen med stigninger på henholdsvis 0,3 og 0,4 procent - på ugebasis henholdsvis et lille kursfald og en stigning på 0,5 procent.

At kurserne steg på nyheden om, at Steve Ballmer, der har været hos Microsoft siden de spæde år i begyndelsen af 1980erne, vil gå af inden 12 måneder og når der er fundet en afløser til chefstolen, er ikke så overraskende i sig selv.

På trods af at forretningen Microsoft er svulmet siden Ballmer tog over efter Bill Gates i midten af sidste årti, har Microsoft haft svært ved at tackle udfordringerne fra de smartphones og tavlecomputere, der har taget en stor luns af computermarkedet. Trods satsningen på Windows 8,og Windows Phone virker hverken markedet eller kunder overbeviste om, at softwarekæmpen har fundet de vise sten, der skal sikre markedsandelen i fremtiden.

Det var dog ikke kun Microsoft, der markerede sig på de amerikanske børser fredag. Facebook-aktien steg igen og lukkede i 40,5 - hvilket både er det højeste niveau nogensinde og mærkbart over noteringsprisen på 38 dollar, som den var i maj 2012. Det skal holdes op i mod lavpunktet på under 20 dollar i sensommeren 2012.