Mens vi venter på USA

C20-indekset har kommet sig over gårsdagens negative resultat. Det skyldes især en stigning i de amerikanske aktier. I skrivende stund ligger indekset i 494,63 efter en stigning på 0,54 pct.

De fleste analytikeres øjne er i dag rettet mod USA og det planlagte rentemøde, hvor udfaldet forventes offentliggjort klokken 20:15. Der forventes ingen ændring i fedfunds-renten fra de nuværende 5,25 pct.´

Dog har nogle valgt at sætte næsen op efter en rentesænkning, og det sker blandt andet efter den verdenskendte businessmand Donald Trump har været ude og kræve det pga. krisen på subprime-markedet (boliglån til amerikanere, der ikke kan opnå almindelig kreditgodkendelse).

Krisen består i, at man frygter tabene fra subprime-markedet kan eskalere yderligere på grund af manglende likviditet.

Hverken Danske Bank eller Nordea forventer nogen rentesænkning i aften. Udmeldingen kommer blandt andet på baggrund af, at centralbanken tidligere har givet udtryk for, at markedet havde været for ivrig i at påtage sig risici, og at der var behov for en normalisering af betalingen for risiko.

Der er godt nyt hos de hårdt prøvede bankaktier. Nordea, Syd Bank og Danske Bank topper alle listen over dagens største stigninger. Nordea er steget med 1,78 pct. til kurs 86, Syd Bank er steget med 1,71 til kurs 267 og Danske Bank er steget med 1,66 til kurs 229,75.

Danske bank ventes at præsentere deres halvårsregnskab den 9. august omkring middagstid. På grund af bankens lidt konservative profil, forventer analytikerne ikke, at banken vil have noget særlig stort engagement i det amerikanske subprime-marked.

DSV fik godt nyt fra flere finanshuse efter selskabets regnskabsaflæggelse i fredags. DSV fik hævet sit kursmål hos det amerikanske finanshus JP Morgan til 136 kr. fra 130. Desuden fik virksomheden støtte af Carnegie, som mener at aktien bør handles 10 pct. højere.

Her til eftermiddag er DSV-aktien steget med 1,42 pct. til kurs 124,75.