Mediefokus presser Jan Bech ud af Brøndby-bestyrelse

Oven på den voldsomme uro i fodboldklubben vil bestyrelsesformand Jan Bech Andersen ikke genopstille til bestyrelsen ved den kommende generalforsamling. Rigmandens økonomiske engagement er uforandret, skriver han i en meddelelse.

Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsesformand for Brøndby IF, Jan Bech Andersen, har i dag meddelt, at han ikke genopstiller til bestyrelsen.

Udmeldingen kommer oven på flere ugers uro i klubben, hvor både klubbens træner og topchef har forladt klubben. Samtidig har Jan Bech Andersen selv været udsat for hård kritik, efter han under pseudonym havde kritiseret blandt andre tidligere træner Thomas Frank på et offentligt fanforum.

På baggrund af den affære har Brøndby Supporters Trust, der har en plads i Brøndbys bestyrelse, tidligere meldt ud, at foreningen ikke har tillid til bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, og nu forlader formanden altså bestyrelsen.

»Grundet det store mediefokus, der har været på min person de seneste uger, har jeg vurderet, at det er bedst for klubben, at jeg ikke genopstiller til bestyrelsen,« skriver Jan Bech Andersen i en meddelelse på Brøndbys hjemmeside.

Han gør samtidig klart, at den nye udvikling ikke vil påvirke hans økonomiske engagement i klubben.

»Jeg ønsker at gøre det krystalklart, at mit store, økonomiske engagement i klubben som investor og medejer er fuldstændig uforandret, til trods for at jeg ikke genopstiller til bestyrelsen. Jeg har altid sagt, at det ikke er vigtigt for mig at være formand, og ingen må være i tvivl om, at klubbens ve og vel er det vigtigste for mig. Jeg ønsker et bæredygtigt Brøndby IF, både sportsligt og kommercielt. Et Brøndby IF, hvor vi spiller med i toppen af dansk fodbold, hvor talenterne står på spring, og hvor økonomien er i balance uanset spillet på banen. Jeg har også altid sagt, at jeg vil være i Brøndby IF lige så lang tid, det kræver - om det så er 10, 20 eller 30 år,« skriver Jan Bech Andersen.

Den øvrige bestyrelse bestående af Morten Albæk (næstformand), Sune Blom, Jim Stjerne Hansen, Thorleif Krarup og Jesper Eigen Møller meddeler, at de alle ønsker genvalg.

Bestyrelsen vil på generalforsamlingen indstille, at der vælges fem medlemmer til bestyrelsen med Jesper Eigen Møller som ny bestyrelsesformand. Jesper Eigen Møller er en erfaren erhvervsmand, der har holdt topposter i flere store danske virksomheder. I ni år var han topchef i chokoladekæmpen Toms, men fratrådte i 2014 som resultat af dårlige resultater. Tidligere har han haft ledende stillinger i ISS og Coca-Cola Tapperierne.

Morten Albæk foreslåes som næstformand.