Medicin/Sydbank: Yderligere konsolidering på vej (opd)

Kæmpehandlen, hvor verdens største medicinalselskab, Pfizer, køber konkurrenten Wyeth, er et varsel om, at der kan være yderligere sammenlægninger på vej inden for medicinalbranchen, vurderer Sydbanks analytiker Rune Majlund Dahl over for RB-Børsen.

- Når nogle af de store går sammen, vil nogle af de andre også ønske at blive større for at bevare konkurrenceevnen, og de vil se sig om efter konsolideringsmuligheder, siger Rune Majlund Dahl.

Han vurderer, at de to største danske medicinalselskaber ikke er oplagte opkøbskandidater. Til gengæld er både Genmab og Neurosearch på jagt efter en partner, og det er derfor muligt, at de vil blive opkøbt.

Umiddelbart vil handlen ikke få den store betydning for hverken Novo Nordisk eller Lundbeck, selvom Wyeth er konkurrent til Lundbeck på det antidepressive område. Pfizer bliver en gigant med en kombineret produktportefølje, der således vil spænde fra antidepressiver til Pfizers storsælgende produkt til kolesterolbekæmpelse. Men på de markeder, hvor Lundbeck og Novo Nordisk opererer, er de amerikanske selskaber ifølge Rune Majlund Dahl ikke blandt de store spillere.

- Om det er Pfizer og Wyeth sammen, eller Wyeth alene, ændrer ikke så meget, mener Rune Majlund Dahl.

Prisen på 68 mia. dollar betalt kontant og med aktier, gør handlen til den største i USA i tre år. Det giver en præmie til aktionærerne på 29 pct. i forhold til Wyeth-aktiens kurs torsdag, dagen før opkøbsrygterne begyndte at cirkulere. Rune Majlund Dahl vurderer, at prisen er pæn.

- Der er budpræmie på, og det kunne give et generelt løft til medicinalaktier, fordi de skal handle på højere multipler. Det viser, at der fortsat er budpræmie også blandt de store i sektoren, siger Rune Majlund Dahl.

Han forudser dog, at der vil gå en rum tid, inden Pfizer får mod på et nyt kæmpeopkøb.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )