Medicinalindustrien kan se frem til ny megamilliardfusion

Således blev branchen onsdag eftermiddag vidne til endnu en mulig kæmpehandel, da kopiselskabet Mylan bød omkring 29 mia. dollar (202 mia. kr.) for kollegaen Perrigo.

Genrebillede fra Novo Nordisk laboratorie. Fotograferet i Novos forskningsafdeling i Måløv ved København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling

Der er fortsat fuldt blus på konsolideringen i medicinalsektoren.

Således blev branchen onsdag eftermiddag vidne til endnu en mulig kæmpehandel, da kopiselskabet Mylan bød omkring 29 mia. dollar (202 mia. kr.) for kollegaen Perrigo, der hovedsageligt laver håndkøbsmedicin til apotekernes egne produktlinjer. Det skriver New York Times.

Mylans bud lyder på 205 dollar per aktie og svarer til en præmie på omkring 24 pct. beregnet på baggrund af slutkursen på Perrigo-aktien tirsdag. Børshuset Jefferies vurderer ifølge Bloomberg News, at buddet synes lavt.

Og Mylan har da heller ikke sikret sig opbakning fra Perrigos bestyrelse, som ifølge New York Times næppe vil acceptere buddet, men tværtimod slå på, at det ikke værdisætter Perrigo højt nok i håb om derved at trække forhandlingerne ud og lokke andre interesserede købere på banen.

For aktionærerne i begge selskaber har offentliggørelsen af forhandlingerne været en gave. Aktien i Perrigo lukkede torsdag 18 pct. højere i 195 dollar, og Mylan steg lige under 15 pct. til 68,36 dollar.

I et åbent brev til ledelsen i Perrigo, skriver Mylans bestyrelsesformand, at buddet er kulminationen på en række møder mellem de to selskaber, og han fremsætter desuden sin egen lokkemad til Perrigos topchef, der tilbydes at blive medformand for bestyrelsen.