Mat amerikansk marked vil smitte af på Europa

En mat stemning satte sit præg på tirsdagens sene amerikanske handel, hvilket ventes at lægge en dæmper på investorernes opkøbslyst i onsdagens første handel i Europa.

På den danske scene vil Lundbeck-aktien få ekstra opmærksomhed efter tirsdagens vilde kursridt på en dag, hvor C20-indekset lukkede 0,3 pct. højere i 509,83.

Lundbeck lukkede tirsdag markante 8,0 pct. højere i kurs 154,5, efter at selskabet præsenterede gode fase II testresultater for depressionsmidlet Lu AA21004. Der er tale om en af to potentielle afløsere, når det gælder om at sikre indtjeningen fremover i Lundbeck, påpegede Rune Majlund Dahl, analytiker hos Sydbank, overfor RB-Børsen.

"Jeg venter, at selskabet tager stoffet direkte i fase III, inden Lundbeck får færdiganalyseret data fra forsøget," sagde Rune Majlund Dahl, der vurderede, at Lundbeck er klar til at tage den ekstra risiko, fordi man er presset tidsmæssigt for at finde afløsere til Cipralex/Lexapro, hvis patenter udløber i 2012.

Deutche Bank hæver sit kursmål på Lundbeck til 130 fra 114 grundet de nye testresultater. Det hollandske finanshus ING øger sit kursmål med 10 kr. til 145 kr. ING-analytiker Tim Race skriver, at der efter de positive fase II-resultater nu er 50 pct. chance for, at midlet bliver gjort klar til salg på markedet.

DSV har oplevet solid fremgang de seneste to dage, og selskabet lukkede tirsdag 3,0 pct. højere i kurs 128,3. Mandag fik DSV-aktien gode ord med på vejen fra finanshuset Dresdner Kleinwort, som indledte sin dækning med en købsanbefaling og et kursmål på 150 kr.

NKT Holding, som lukkede tirsdag 0,5 pct. lavere i kurs 590, blæser til opkøbskrig i forbindelse med datterselskabets Nilfisk-Advance investordag.

"Når vi ser på de store selskaber, så vil det sikkert være Nilfisk-Advance, der bliver driveren i en konsolidering," sagde NKTs koncernchef, Thomas Hofman-Bang, på selskabets kapitalmarkedsdag i Milano tirsdag.

Amerikanske Tennant er en oplagte fusionskandidat for danske Nilfisk-Advance. Tennant er store i USA, mens Nilfisk-Advance står stærkt i Europa, og begge ønsker at vokse på hinandens hjemmemarkeder.

Softwareselskabet Simcorp er på vej med endnu en kontrakt med en klient i Nordamerika. Og ifølge administrerende direktør Peter Ravn forventes kontrakten allerede i hus i år, siger han i et interview med Bloomberg News. Simcorp lukkede tirsdag 0,6 pct. lavere i kurs 1174.

RB-Børsen