Massivt pres på Nordea fortsætter

Det er den negative stemning, som præger de europæiske fondsbørser onsdag morgen ovenpå de amerikanske og asiatiske tilbagefald. Samme tendens gør sig gældende for C20-indekset, som falder 0,7 pct. til 248,55.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankerne har det svært i den indledende handel, hvor især Nordea på anden dag får kurstæsk. Den store amerikanske it-gigant IBM og svenske Ericsson har begge aflagt rigtigt positive regnskaber.

De danske bank aktier dykker på ny onsdag morgen, efter spekulationer om bankernes problemer fortsætter. Flere af de amerikanske storbanker faldt over 20 pct. i den amerikanske handel, og det trak også de asiatiske banker ned.

Den franske bank Societe Generale meddeler her til morgen, at den forventer et overskud på 2 mia. euro for 2008, mens at den vil trække 1,7 mia. euro på den nye franske bankpakke. Danske Bank falder 3,2 pct. til kurs 53,8, mens Nordea styrtdykker 3,8 pct. til kurs 28.

Rublen når bunder og det gavner Carlsberg
Carlsberg åbner 1 pct. højere i kurs 170,5. Devalueringer og udsigten til devalueringer af rublen har presset Carlsberg-aktien, da selskabet henter store dele af sine indtægter i Rusland. Den russiske internetside Kommersant.ru skriver onsdag morgen, at den russiske centralbank stopper devalueringerne af rublen, og at rublen derfor ser ud til at have nået bunden mod euro og dollar.

SAS stiger 1 pct. til kurs 31,6, efter at Børsen onsdag morgen skriver at det ser ud til at Finnair er ved tø op i forhold til SAS. Ledelsen i Finnairs hovedkvarter i Helsinki ser flere fordele ved en fusion med SAS, i takt med at de internationale luftfartsmarkeder fryser til. Det skriver Børsen.

Thrane & Thrane går gevaldig lussing
Thrane & Thrane falder 10,7 pct. til kurs 133, efter at selskabet meddeler, at det afskediger 90 af selskabets 700 medarbejdere for at spare ca. 30 mio. kr. årligt. Til gengæld udgiftsføres der en enkeltomkostning på 14 mio. kr. i selskabets tredje kvartal, som ender 31. januar 2009.

I alt 60 medarbejdere inden for produktionen bliver berørt, mens de resterende 30 medarbejdere, der afskediges, fordeler sig over hele organisationen.

Producenten af kommunikationsudstyr meddeler samtidig, at salget udvikler sig i overensstemmelse med forventningerne, og at det derfor fastholder sine forventninger for hele året.

Efter gode regnskaber steg den amerikanske it-mastodont IBM 4 pct. i det amerikanske eftermarked, mens den svenske producent af netværksudstyr Erricson er åbnet med en stigning på 10 pct.

RB-Børsen