Massive kursfald i Hongkong på Tokyo-helligdag

Der er igen kursfald på de asiatiske børser torsdag morgen, hvor der ikke er handel i Tokyo på grund af en national japansk helligdag.

Der er igen kursfald på de asiatiske børser torsdag morgen, hvor der ikke er handel i Tokyo på grund af en national japansk helligdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANTHONY WALLACE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig holder adskillige af de kinesisk-relaterede markeder fortsat lukket grundet fejringen af det kinesiske nytår.

»Vi ser en afsmitning af, hvad der er foregået i de seneste tre dage på de globale markeder. Det er den første dag, hvor Sydkorea og Hongkong kan reagere på det. Det er en enorm nedturs-dag. De finansielle markeder indpriser en global vækstafmatning. Forventningerne om, at pengepolitikken vil være i stand til at modvirke en hel del af det, er mindsket betydeligt,« siger analysechef Tim Condon fra ING Groep i Singapore til Bloomberg News.

Børsen i Tokyo har ingen mulighed for at reagere på en massiv styrkelse af yen, som er resultatet af de volumentynde valutamarkeder i Tokyos fravær, og som normalt ville sende de japanske aktier markant ned.

I Hongkong og Seoul er investorerne tilbage efter det kinesiske nytår, og det sker med et indeksfald i Hang Seng på 3,9 pct., mens Seoul følger trop med fald i Kospi-indekset på 3,0 pct.

I Singapore dropper Strait Times indekset 0,8 pct., mens Sydneys ASX-indeks som det eneste i regionen er i plus. Indekset lukker med en stigning på knap 1 pct.

De andre kinesisk-relaterede børser - Shanghai, Shenzhen og Taipei er lukkede resten af ugen for det kinesiske nytår.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.30-tiden med fald på 0,5 pct.