Massive fald i C20-indekset

Stemningen i det toneangivende C20-indeks er præget af store kursfald for størstedelen af selskaberne, herunder regnskabsaktuelle Lundbeck og GN Store Nord, som begge falder med over 3 pct.. Samlet ligger indekset 2,66 pct. nede i kurs 471,28.

Medicinalvirksomheden Lundbeck kunne i dag præsentere regnskab for første halvår 2007, og trods et flot regnskab står Lundbeck for et af dagens største kursfald i C20-indekset på hele 4 pct..

Lundbeck kom ud af årets første seks måneder med en omsætning på 5.194 mio. kr. og et resultat af den primære drift på 1.349 mio. kr., begge tal oversteg analytikernes forventninger. Markedet havde imidlertid sat næsen op efter en udvidelse af selskabets pipeline og nyt omkring fremtidige opkøb. Dette blev ikke indfriet, hvilket er medvirkende til aktiens store kursfald. Lundbeck fastholder forventningerne til 2007.

GN Store Nord aflagde ligeledes halvårsregnskab onsdag formiddag. Regnskabet indeholdt nedjusteringer til helåret 2007, hvilket primært skyldes, at salget af GN Resound ikke er kommet i hus. Selskabet forventer at eje GN Resound resten af året, hvorfor øgede fællesomkostninger vil påvirke EBITA i negativ retning. GN-aktien ligger 3,5 pct. ned i kurs 54,5.

Vestas er dagens største taber med et fald på 4,2 pct. til kurs 327,5, men også Genmab og FLSmidth ligger i den tunge ende med tab på henholdsvis 3,8 pct. og 3,7 pct..

Også banksektoren er hårdt ramt, idet både Danske Bank, Nordea og Sydbank alle falder med over 2,5 pct..

Carlsberg er det eneste selskab, som ser ud til at klare sig igennem dagen uden væsentlige tab. Aktien ligger, som den eneste, oppe med 0,6 pct. Det er netop blevet offentliggjort, at Otto Drankenberg skal overtage posten som ny administrerende direktør for Carlsberg Sverige.