Masser af børsnoteringer i USA

Med 123 hverdage i årets første seks måneder, så var der næsten en børsnotering hver dag i USA.

Foto: Shannon Stapleton

I første halvår af 2018 er det nemlig hidtil blevet til 120 børsnoteringer i USA. Og de mange børsnoteringer har lykkedes med at rejse ikke mindre end 35,2 mia. dollar i aktiesalg, hvilket svarer til 225 mia. kr.

Det skriver The Wall Street Journal.

Dermed har såkaldte IPO's haft den meste aktivitet siden 2012, og det er samtidig den fjerdemest travle noteringssæson siden 1995, ifølge analysefirmaet Dealogic, som det år startede med at føre statistik.

Ifølge bankfolk skyldes den høje aktivitet en række kombinerede forhold. Blandt andet et stærkt erhvervsklima, høje aktiekurser og en investorappetit på vækstselskaber. Og man forventer, at der også i den nære fremtid vil være en høj aktivitet.

»Vores globale IPO-pipeline er stærkere nu, end den har været siden finanskrisen,« siger Evan Damast, chef for globale aktie- og renteinvesteringer hos Morgan Stanley, til The Wall Street Journal.

Og det har været en god forretning, hvis man som investor er hoppet med på børsnoteringerne. I snit er de 120 aktier steget med 22 pct. siden noteringen. Og særligt herligt har det været, hvis man har investeret i teknologiaktier ved deres børsnoteringer. Ifølge Dealogic har det givet et afkast på i snit 53 pct.

I opgørelsen er en af de mest fulgte noteringer dog ikke med. Svenske Spotify gik nemlig også på børsen, men solgte ingen aktier. Man valgte blot at notere de eksisterende aktier til en samlet markedsværdi af 23,5 mia. dollar. Aktien i er i dag mere end 30 mia. dollar værd.