Markedsuro har øget potentialet i aktier

De seneste to måneders massive uro på aktiemarkederne, der har medført tunge fald til mange papirer, har umiddelbart øget potentialet i aktieinvesteringer. I hvert fald er der pæne opsamlingsmuligheder mange steder, lyder vurderingen fra Nordea, der øger sine forventninger til afkastpotentialet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Potentialet er blevet større, og der er chance for et solidt comeback til aktier i de kommende 12 måneder. Derfor har Nordea hævet sine afkastforventninger til aktier til 5-12 pct. fra 5-10 pct.«, skriver Tine Choi Danielsen, der er seniorstrateg hos Nordea, i en kommentar.

»Det er de seneste måneders kursdyk og uro, der har fået potentialet i aktier til at stige. For kursfaldene har været større end de nedjusteringer af indtjeningsforventningerne, som er kommet i kølvandet på Kinas vækstkrise, hvilket baner vejen for et større afkastpotentiale fremadrettet. Prisfastsættelsen er faldet, og globale aktier er i dag omtrent fair prisfastsat«, fortsætter hun.

Det betyder, at der står en stribe investorer på sidelinjen med penge, der efterhånden begynder at brænde i lommen, og det øger potentialet på aktiemarkederne generelt.

Ifølge Tine Choi Danielsen skal der nemlig ikke meget til, før investorerne igen vil kaste sig over aktiekøbene, hvilket kan give stigende kurser.

»Det kræver nemlig kun et stærkt nøgletal eller en anden markant begivenhed, før investorerne igen finder smilet frem og sender optimismen tilbage på markederne«, skriver seniorstrategen.

Hun fastholder dog, at usikkerheden fortsat er til stede - blandt andet fordi der fortsat er nervøsitet om den økonomiske situation i Kina og ikke mindst omkring udviklingen i USA, hvor centralbanken formentlig snart er på vej med en renteforhøjelse. Det betyder, at der endnu ikke udelukkende er smil på læberne hos investorerne, som fortsat tøver med at købe stort op i aktier.

»Derfor anbefaler Nordea stadig sine kunder at neutralvægte andelen af aktier i porteføljen. Fastholdelsen af en bund på 5 pct. de næste 12 måneder er også med til at understrege, at sigtbarheden på finansmarkederne endnu ikke er blevet bedre, hvorfor udsvingene højst sandsynligt vil fortsætte. Men potentialet er blevet større«, skriver Tine Choi Danielsen.