Markedsoversigt: Urolige markeder med Genmab i top og lille rentefald

Positive nyheder var med til at sende biotekselskabet Genmab i plus tirsdag eftermiddag, hvor det samlede eliteindeks var tynget af den politiske uro efter Nordkoreas missiltest.

Positive nyheder var med til at sende biotekselskabet Genmab i plus tirsdag eftermiddag, hvor det samlede eliteindeks var tynget af den politiske uro efter Nordkoreas missiltest.

Nordkorea affyrede missilet over japansk territorium sent mandag aften dansk tid, og det fik investorerne til at søge væk fra risiko - herunder aktier - og over i mere sikre aktiver som statsobligationer, sikre valuta og guld.

C20 Cap-indekset lå med et fald på 1,1 pct. tirsdag ved middagstid, men hen over dagen rettede aktierne sig en smule, og indekset endte med et fald på 0,9 pct. til 1156,35

I løbet af dagen er dollar også blevet svækket, og det bidrog også til en del af faldet på aktiemarkedet, da en svag dollar kan være en udfordring for eksporten til USA.

Tirsdag eftermiddag annoncerede Genmab, at selskabets amerikanske samarbejdspartner Seattle Genetics har udnyttet en option og overtager halvdelen af rettighederne til lægemiddelkandidaten Tisubutumab Vedotin. Ifølge Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen kan det ses som en bekræftelse af potentialet.

Genmab-aktien lukkede 1,1 pct. højere i 1440 kr.

I bunden af eliteindekset landede GN Store Nord og FLSmidth med fald på henholdsvis 2,3 pct. til 205 kr. og 2 pct. til 387,50 kr.

Herhjemme synger regnskabssæsonen på sidste vers, og før børsåbningen leverede Sydbank et regnskab for andet kvartal, der viste en lille fremgang i overskuddet - især hjulpet af et fald på nedskrivningsposten. Sydbank-aktien faldt 6,1 pct. til 245 kr.

NKT faldt 6,1 pct. til 493,70 kr., efter at Britiske Barclays indledte dækning med anbefalingen "undervægt".

De danske obligationsrenter endte med et fald tirsdag, hvor investorerne særligt fokuserede på de politiske spændinger som følge af Nordkoreas missiltest.

I lande som Tyskland, Frankrig, Holland, Sverige, Schweiz, Belgien og Spanien sås også faldende renter.

»Vi ser et klassisk "risk off"-mønster, efter at Pyongyang (hovedstaden i Nordkorea, red.) affyrede det ballistiske missil,« sagde Rene Albrecht, analytiker i DZ Bank, til Reuters.

Tirsdag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i lidt over 0,47 pct. Det var på linje med niveauet ved handelsstart og 2 basispoint lavere end niveauet ved dansk lukketid mandag.

I løbet af formiddagen lå renten kortvarigt under 0,45 pct., men i løbet af dagen rettede den en smule. Det samme billede tegnede sig på aktiemarkedet, hvor kursfaldet blev mindre i løbet af dagen.

Dagens vigtigste nøgletal landede fra USA tirsdag eftermiddag, da den amerikanske forbrugertillid i august overraskede positivt med en stigning til 122,9 fra 120,0 i måneden forinden. Det var mere end de 120,7, som økonomerne havde forventet ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS