Markedsoversigt: Surt aktiemarked og uændret rente

En pæn stigning og rekordkurs til transportkoncernen DSV efter regnskab var onsdag ikke nok til at sikre fremgang for det danske C20 Cap-indeks, der på grund af fald i blandt andre A.P. Møller-Mærsk og bankerne endte 0,4 pct. lavere i 1166,47.

Frem til middag lå indekset i plus og toppede dagen i 1176,44, men stille og roligt tabte det højde, da flere af de 20 aktier i indekset vekslede plusser om til minusser.

DSV kom igennem dagen med et pænt plus på 3,0 pct., hvilket bragte aktien op i rekordhøje 427,50 kr., efter at selskabet krydrede et stærkt regnskab for andet kvartal med en opjustering af forventningerne til hele året.

Med regnskabet fulgte også en opjustering, og DSV sigter nu efter et driftsoverskud før særlige poster på 4500-4700 mio. kr.

I bunden af C20 lå derimod Mærsk, hvis B-aktie dykkede 1,6 pct. til 13.590 kr. Finanshuset Mainfirst hævede ellers kursmålet for aktien med 800 kr. til 13.800 kr.

Faldet tilskriver chefhandler Mads Zink fra Danske Bank et større salgspres fra udlandet.

"Udlandet ligger og sælger rigtigt hårdt ud af aktien i dag, og det er derfor, den ligger så presset. De har solgt ud hele dagen og har speedet op her den sidste times tid, og det er også der, aktiekursen er faldet ekstra meget," siger han.

Bankerne hang også lidt i bremsen, hvilket også gjaldt generelt på de øvrige børser i Europa. Nordea faldt 0,8 pct. til 79,55 kr., Danske Bank lukkede 0,8 pct. lavere i 252,90 kr., og Jyske Bank endte i 392,50 kr. efter et dyk på 0,4 pct.

Blandt de mindre banker steg Ringkjøbing Landbobank imidlertid 1,2 pct. til 343 kr. efter sit halvårsregnskab.

De danske renter løftede sig i løbet af onsdag eftermiddag en smule efter amerikanske nøgletal, men sidst på dagen blev stigningerne neutraliseret efter et dyk i aktiekurserne.

Ved børslukketid lå renten på den tiårige danske statsobligation uændret i 0,60 pct., efter at den ud på eftermiddagen havde toppet i 0,62 pct.

Renten på papiret nåede dagens højdepunkt umiddelbart efter offentliggørelsen af nye beskæftigelsestal fra USA, hvor den såkaldte ADP-rapport viste en stigning i jobskabelsen på det private jobmarked på 178.000 i juli.

Det var ellers under forventningerne ifølge Bloomberg News på 190.000, men med til billedet hører, at tallet for måneden før blev opjusteret til en stigning i beskæftigelsen på 191.000 fra tidligere oplyste 158.000.

Rapporten bliver ofte anvendt som et pejlemærke for, hvad den officielle jobrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium kommer til at vise på fredag.

Her vil der ud over beskæftigelsesudviklingen også blive holdt godt øje med lønstigningstakten, som er af stor betydning for inflationsudviklingen og dermed for udsigterne for den amerikanske pengepolitik.