Markedsoversigt: Skybrud af regnskaber holdt eliteindekset i balance

Regnskaber fra Mærsk, Carlsberg og Coloplast var onsdag med til at bestemme retningen for det danske aktiemarked, der gik lidt tilbage trods god stemning i det generelle Europa.

Coloplast
Læs mere
Fold sammen

Regnskaber fra Mærsk, Carlsberg og Coloplast var onsdag med til at bestemme retningen for det danske aktiemarked, der gik lidt tilbage trods god stemning i det generelle Europa.

Efter at eliteindekset C20 Cap havde ligget i plus det meste af dagen, vendte stemningen ud på eftermiddagen og resulterede i et slutindeks på 1166,87, hvilket lå 0,02 pct. under tirsdagens lukkeniveau.

Med til at hive det samlede indeks ned var Coloplast, som sluttede i bunden af C20 efter et fald på 6,2 pct. til 519,50 kr. Det fulgte, efter at medico-selskabet i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal af det forskudte 2016/17 nedjusterede sine forventninger til hele regnskabsåret i danske kroner på grund af valutamodvind.

Også Carlsberg lå med i den kedelige ende af C20 Cap, da bryggeriet fulgte efter Coloplast med et tab på 2,7 pct. til 674,50 kr.

I årets andet kvartal tjente Carlsberg ellers flere penge end ventet blandt analytikerne, mens omsætningen omvendt lå til den skuffende side. Forventningerne til 2017 blev dog fastholdt, og dermed venter Carlsberg fortsat vækst i driftsindtjeningen..

I den positive ende af C20 Cap sluttede Mærsk-aktierne, efter at koncernen havde leveret regnskab for et andet kvartal, der var påvirket af store nedskrivninger, men ellers leverede stort set som ventet på de øvre linjer og endda med positive overraskelser i de to store divisioner, Line og Oil.

B-aktien hos Mærsk endte 2,4 pct. højere til 13.390 kr.

Vestas var i toppen af eliteindekset med en stigning på 3,1 pct. til 622,50 kr., efter at vindmøllemageren bekræftede en ordre på det mexicanske marked på hele 424 megawatt.

Obligationsmarkedet gjorde ikke meget væsen af sig onsdag, hvor renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 sluttede uændret til 0,56 pct.

Det hang blandt andet sammen med de få makroøkonomiske nyheder, der var at handle efter for investorerne.

I England, Frankrig, Tyskland og Schweiz var der til også mindre rentestigninger, mens statsrenterne gik den anden vej i eksempelvis Sverige, Italien og Spanien.

Ud over formiddagens anden opgørelse over BNP-væksten i eurozonen i andet kvartal, der endte med at stige 0,6 pct. som ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News, kom der fra USA tal for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser. Begge faldt skuffende ud i forhold til økonomernes forventninger.

Derefter vendte fokus sig mod aftenens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Der er to spørgsmål i aftenens Fed-referat, som vil tiltrække sig opmærksomhed. Hvad er Feds holdning til den svage inflation, og hvornår påbegynder de neddroslingen af balancen,« siger chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank før offentliggørelsen af referatet.