Markedsoversigt: Pænt C20-plus og lille rentefald på nyhedsfattig dag

Der var bomstille på de finansielle markeder herhjemme onsdag, hvor aktierne steg, mens statsrenterne veg en smule efter onsdagens store renteplus.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Der var bomstille på de finansielle markeder herhjemme onsdag, hvor aktierne steg, mens statsrenterne veg en smule efter onsdagens store renteplus.

På aktiemarkedet var stilheden fortsat til stede både med hensyn til handelsomfang og nyhedsflow.

Hverken de største stigninger eller største fald i C20 kunne umiddelbart forklares af nyheder.

I toppen tronede Lundbeck og Vestas uden forklaring, men en pæn stigning til TDC kunne dog forklares.

»Det er småt med handel og nyheder«, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør for aktier hos Sydbank, til Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset endte med en stigning på 0,5 pct. til 1169,00 med Lundbeck, Vestas og TDC i front. De tre aktier steg henholdsvis 2,9 pct., 1,7 pct. og 1,6 pct. til 391,80 kr., 627 kr. og 38,95 kr.

»Det er svært at forklare udsvingene i indekset generelt, men TDC rider tilsyneladende med på en positiv interesse for teleaktier i Europa«, siger Ole Kjær Jensen.

FLSmidth, der fik godt konkurrentnyt tirsdag fra kolleger i USA og Finland, kunne ikke holde kadencen oppe og faldt onsdag 0,8 pct. til 390 kr., hvilket gav en bundplacering i C20 - delt med Mærsk A, der satte sig 0,8 pct. til 12.900 kr.

Mærsk fik ellers løftet kursmålet hos Citigroup fra 9600 kr. til 13.200 kr. Anbefalingen er uændret "hold".

Blandt de største aktier var Pandora fortsat i fokus efter en dugfrisk analyse fra amerikanske Morgan Stanley. Banken har sænket sit kursmål til 900 kr. fra 1000 kr., men har også gentaget anbefalingen "overvægt" af smykkeaktien.

Tirsdag var JPMorgan ude med positive toner op til regnskabet, og i sidste uge var det Carnegie, der ændrede til et positivt syn på aktien.

Pandora endte 0,9 pct. højere i 714 kr.

På obligationsmarkedet sendte investorerne statsrenterne ned i det generelt sommerstille og afventende marked.

Den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 endte med en rente på lige over 0,66 pct., hvilket var omkring 2 basispoint lavere end tirsdag, hvor renten steg 6 basispoint.

Billedet var desuden nogenlunde det samme i det øvrige Europa ved dansk lukketid.

Investorerne fortsatte hele dagen med at være afventende. Ugens absolutte højdepunkt for rentemarkedet var afslutningen af det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks rentekomité, Federal Open Market Committee (FOMC), klokken 20.

Ud over FOMC-mødet i USA havde investorerne nøgletal for detailsalget i Danmark og BNP-væksten i Storbritannien at forholde sig til, og dagen sluttede med tal for salget af nye boliger i USA, der skuffede en smule i forhold til forventningerne.

Detailsalget i Danmark faldt 0,1 pct. i juni. Måneden før var der tale om en stigning på 0,1 pct.

Den britiske økonomi voksede med 0,3 pct. i årets andet kvartal. Godt nok var væksten en anelse højere end i første kvartal, men det er langt fra noget at prale af.