Markedsoversigt: Ørsted bidrog til lille plus i negativt marked

De danske aktier gik i mod en global strøm af negativitet tirsdag, hvor det endte med et lille plus herhjemme trods ny usikkerhed på markederne generelt.

Energiselskabet Ørsted bidrog til fremgangen efter salgsrygter i markedet, mens SAS blev straffet for sit årsregnskab for 2017/18, hvor særligt udsigterne for indeværende år har skabt nervøsitet.

Den generelle usikkerhed på de globale aktiemarkeder tirsdag var udløst af, at der reelt ikke er mange offentlige detaljer omkring den våbenhvile i den igangværende toldstrid mellem USA og Kina, som blev indgået i weekenden.

C25-indekset steg dog med 0,2 pct. til 1046,34 tirsdag efter mandagens plus på 0,4 pct.

Ørsted blev løftet af rygter mandag aften om, at der skulle være flere bud på elnetselskabet Radius, som kan være op mod 4 mia. dollar - eller 26 mia. kr. - værd, skriver Bloomberg News.

Selskab Kurs Ændr. %

Aktien steg med 2,6 pct. til 436,50 kr.

I den negative ende af skalaen lå Mærsk-aktierne, der mandag blev løftet af de positive nyheder om handelskrigen. Mærsks B-aktie faldt med 3 pct. til 9292 kr.

FLSmidth, der også er en cyklisk aktie, faldt 3,4 pct. til 333,80 kr.

Medicinalselskabet Novo Nordisk fik fået løftet sit kursmål hos Morningstar med godt 20 pct. til 344 kr. fra 284 kr. Anbefalingen er fortsat "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Novo-aktien steg med 0,4 pct. til 304,20 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Luftfartsselskabet SAS kom flot igennem 2017/18. Resultatet landede lidt over de opjusterede forventninger.

Men valutamodvind og en markant større brændstofregning truer i 2018/19.

Luftfartsselskabet venter et positivt resultat, men aktien faldt 9,3 pct. til 14,73 kr.

Lettelsen over våbenhvilen i handelskrigen mellem USA og Kina, der har lagt et foreløbigt låg på toldstriden mellem verdens to største økonomier, var tirsdag helt forduftet fra obligationsmarkedet herhjemme.

Mandagen startede med pæne rentestigninger som resultat af mere risikovillighed, men i løbet af dagen forduftede renteløftet helt, og heller ikke tirsdag var der tegn på noget som helst opadgående pres på renterne.

Faktisk faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint til 0,23 pct., og også de fleste andre steder i Europa var der rentefald at spore som reaktion på den begrænsede risikovillighed, som usikkerheden førte med sig.

Fra nøgletalsfronten var der ikke meget at komme efter på en generelt rolig handelsdag. Eneste højdepunkt var en opgørelse over producentpriserne i eurozonen sidst på formiddagen.

De overraskede positivt ved at vise en stigning på 0,8 pct. i oktober sammenlignet med september, mens der var ventet en stigning på 0,5 pct. blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig blev tallet for september oprevideret til en stigning på 0,6 pct. fra tidligere rapporteret 0,5 pct.

Tallet formåede dog ikke at rykke ved renteniveauerne herhjemme eller i Europa generelt.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk