Markedsoversigt: Nedjusteringer ramte trio i ellers positivt marked

Onsdag var overordnet set en positiv dag på børsen i både Danmark og Europa, men de større nyheder og enkeltbevægelser i aktier knyttede sig primært til negative udviklinger.

Onsdag var overordnet set en positiv dag på børsen i både Danmark og Europa, men de større nyheder og enkeltbevægelser i aktier knyttede sig primært til negative udviklinger.

Således blev Jyske Bank bundskraberen i C20 Cap efter en negativ analyse fra USA, mens der uden for eliteindekset var fald til blandt andre Brøndby IF, Santa Fe og TK Development, der alle nedjusterede deres forventninger.

C20 Cap-indekset sluttede med en fremgang på 0,6 pct. til 1162,76, blandt andet efter udsigter til færre spændinger mellem Nordkorea og USA trods førstnævntes nylige missiltest.

Inden for eliteindekset skortede det heller ikke på vinderaktier. Således steg 14 af 20 aktier, og både Lundbeck, Novo Nordisk, Nordea og Mærsk A brusede op med mere end 1 pct. - uden at der dog var særligt godt nyt om de selskaber.

I bunden af C20-flasken faldt Jyske Bank til gengæld 0,9 pct. til 374 kr., efter at banken fik sænket sin anbefaling til "neutral" fra "overvægt" af finanshuset JPMorgan.

Det var uden for C20-aktierne, der var store kursbevægelser, og TK Development stod for den værste med et dyk på 8,7 pct. til 9,50 kr.

Ejendomsudvikleren måtte halvere sine resultatforventninger, efter at to ejendomsprojekter er ramt af henholdsvis en konkurs og en forsinkelse.

For Brøndby IF's vedkommende ventes der nu et større underskud før skat på 24-32 mio. kr. i år, afslørede fodboldklubben i sit halvårsregnskab.

Investorerne kvitterede ved at sende Brøndby-aktien i kælderen med et minus på 3,5 pct. til 0,82 kr.

Også flytteselskabet Santa Fe måtte gå den lange vej til fondsbørsen med en nedjustering, og aktien droppede med 4,5 pct. til 53 kr.

I obligationsmarkedet bidrog bedre udsigter for den økonomiske udvikling - og lidt mindre spænding omkring Nordkorea - onsdag til stigende renter på statsobligationer i det meste af Europa.

En nordkoreansk missiltest fik tirsdag mange til at søge mod de mere sikre papirer og dermed presse renterne ned, men høj inflation i Tyskland, gang i væksten i USA og en nedtoning af de nordkoreanske spændinger fik onsdag atter risikolysten til at spire.

På det danske obligationsmarked steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 2 basispoint til 0,49 pct. Også den tyske tiårige rente steg med 2 basispoint, her til 0,36 pct.

Den tyske impuls var inflationstallet for august, der viste en stigning på 1,8 pct. i forbrugerpriserne sammenlignet med et år forinden. Det var som ventet, men højere end i juli og dermed et tegn på, at eurozonens økonomi snart kan bære en mere lempelig pengepolitik fra Den Europæiske Centralbank med medfølgende højere renter.

Fra USA afslørede den private ADP-beskæftigelsesrapport en stigning på 237.000 job i august, hvilket var en hel del bedre end ventet og lover godt for den officielle arbejdsmarkedsrapport fredag.

/ritzau/FINANS