Markedsoversigt: Lundbeck fik nyt comeback på roligt finansmarked

Lundbeck lukkede torsdag som topscorer med en stigning på 2,2 pct. til 363,30 kr., på en dag hvor det danske eliteindeks ikke stod for store udsving.

Læs mere
Fold sammen

Lundbeck lukkede torsdag som topscorer med en stigning på 2,2 pct. til 363,30 kr., på en dag hvor det danske eliteindeks ikke stod for store udsving.

- Jeg ser det som en rebound oven på de dårlige dage, som aktien havde i kølvandet på Kåre Schultz' fratræden. Vi har set, at udlandet er tilbage som købere, og det gør sig også gældende i dag, siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,1 pct. til 1171,43.

- Det er en stille dag på kontoret uden de store udsving. Der kom lidt stærkere end ventet inflationstal fra USA, så nu skal Federal Reserve ind at tygge på, om der kan komme en rentestigning på tale. En rentestigning vil dog allertidligst komme i december, og mange tror først, at den kommer i det nye år, siger Martin Munk.

Lundbeck fik i toppen følgeskab af A.P. Møller-Mærsk, hvor B-aktien steg med 1,2 pct. til 12.290 kr. og A-aktien med 1 pct. til 11.770 kr., samt ISS-aktien, der steg med 0,8 pct. til 247,20 kr.

Nederst i eliteindekset lå Nordea med et fald på 0,6 pct. til 81,20 kr. sammen med flere andre bankaktier. I samme luftrum lå Dong med et fald på 0,5 pct. til 330 kr.

- Der har været en del fokus på aktien op til auktionen i England i mandags, og der har den egentlig haft en okay periode rent kursmæssigt, men den mister lidt i dag, og det har den faktisk gjort et par dage i træk, siger Martin Munk.

Uden for C20 steg Københavns Lufthavne med 9,8 pct. til 5620 kr., efter nyheden om at den australske ejer Macquarie sælger sin aktiepost i Københavns Lufthavne til pensionsfonden OTPP og ATP for forventeligt 5700 kr. per aktie.

På obligationsmarkedet endte det hele tæt på status quo torsdag.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede uændret fra onsdagens lukkeniveau med en rente på 0,51 pct., efter at den i løbet af dagen snusede til en rente på både 0,53 pct. og 0,49 pct.

Statsobligationen lå ved 13-tiden i dagens bund med en rente på 0,49 pct., men den steg, umiddelbart efter at Bank of England ved et rentemøde varslede en snarlig stramning af sin pengepolitik. Herefter steg statsobligationen med 4 basispoint til en rentetop klokken 14.30 på 0,53 pct.

Samme mønster gjorde sig gældende i Tyskland, hvor renten på den toneangivende tyske statsobligationer efter stramningsvarslet ligeledes steg med 4 basispoint til 0,43 pct.

Ud over det britiske rentemøde bød torsdagen på amerikanske inflationstal, som var højere, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

De amerikanske forbrugerpriser steg med 0,4 pct. i august i forhold til måneden før, hvor analytikerne havde forventet en stigning på 0,3 pct.

Derudover kom der tal for nye ledige i USA, som trods orkanerne Irmas og Harveys hærgen de sidste par uger overraskede positivt. 284.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, og det var færre end analytikernes estimat på 300.000 nye ledige.

/ritzau/FINANS