Markedsoversigt: Genmab og Pandora til tops i C20 og flade renter

Stærke resultater for fase 3-forsøg med Genmabs kræftmiddel Darzalex og et overraskende godt kvartalsregnskab fra Pandoras amerikanske forhandler, Signet Jewelers, satte torsdag middag liv i et ellers noget nølende C20-indeks og trak biotekaktien og den danske smykkeaktie til tops i eliteindekset med stigninger på henholdsvis 11,30 pct. til 1448 kr. og 3,2 pct. til 650 kr.

Samlet set steg C20 Cap-indekset 1,0 pct. til 1170,43. I bunden af C20 sluttede Mærsk-aktierne med et fald på 2,2 pct. til 12.430 kr. for A-aktien, uden at der var nyt fremme om koncernen.

Dagen bød på et mylder af regnskaber fra en del mindre og mellemstore selskaber. En af de mest markante kursreaktioner sås hos entreprenørkoncernen Arkil, der opjusterede forventningerne og blev belønnet med et kursløft på 11,4 pct. til 1170 kr.

Omvendt blev Simcorp straffet hårdt for at sænke forventningerne til overskudsgraden. Software-aktien faldt 9,8 pct. til 364,16 kr. Scandinavian Tobacco fastholdt forventningerne i sit regnskab, og tobaksaktien steg 8,3 pct. til 114,80 kr.

Imens mistede fodboldselskabet Parken 5,7 pct. til 90,50 kr., efter at FCK onsdag aften blev sparket ud af Champions League og i stedet må nøjes med det mindre lukrative gruppespil i Europa League.

Byggevaregrossisten A & O Johansen lukkede første halvår med en vækst på 15 pct. på toplinjen, som også slog igennem længere nede i regnskabet og gav større overskud. Alligevel faldt aktien 9,0 pct. til 435 kr. I samme nabolag kom der regnskab fra Sanistål med nedjustering af forventningerne og et fald for aktien på 8,6 pct. til 85,50 kr.

Kun små bevægelser prægede de europæiske obligationsmarkeder, der torsdag generelt var på "hold" frem mod centralbankkonferencen, der blev indledt efter børslukketid i Jackson Hole i Wyoming.

Her vil opmærksomheden især blive rettet mod udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen, og de mulige indikationer for bankens pengepolitiske intentioner for de kommende måneder.

Ud over centralbankcheferne har mødet også økonomer og politikere på deltagerlisten, og tidligere møder har budt på pengepolitisk nyt til inspiration for obligationsmarkedet.

For den danske tiårige toneangivende statsobligation sluttede torsdagen som den begyndte med en rente på 0,50 pct., som var blot 1 basispoint højere end onsdagens slutniveau. Dagens renteudsving lå inden for 1,5 basispoint.

Tilsvarende sås der begrænsede rentebevægelser på under et halvt basispoint i Paris, London og Frankfurt.

Torsdag bød på amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige i sidste uge, som viste en tilgang på 234.000 ledige. Det var ifølge estimater fra Bloomberg News 4000 færre end ventet.

/ritzau/FINANS