Markedsoversigt: FLS og DSV trak fra mens renten rislede ned

Læs mere
Fold sammen

FLSmidth og DSV gjorde en god figur på det danske aktiemarked tirsdag, hvor udsvingene generelt var afdæmpede.

C20 Cap-indekset endte i et lille plus på 0,1 pct. til 1171,06 efter at have danset omkring nullet det meste af dagen. På rentemarkedet var der samtidig en faldende tendens dagen igennem.

Feltet af C20-aktier var ved børslukketid knækket over nogenlunde på midten med et fald i Genmab på 1,3 pct. til 1411 kr. og en stigning i DSV på 2,4 pct. til 415,20 kr. som de to yderpunkter.

Mens der ikke var nyt fremme om Genmab, var DSV genstand for opmærksomhed op til onsdagens halvårsregnskab.

En opjustering af forventningerne kan således meget vel kan komme i spil, når DSV aflægger regnskabet onsdag morgen.

DSV's egne forventninger til 2017 lyder på et driftsoverskud på 4300-4600 mio. kr., og ifølge analytikernes estimater kan der være udsigt til en præcisering af prognosen, da forventningerne for hele året lyder på 4622 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Næststørste gevinst i C20 Cap gik til FLSmidth, der blev løftet 2,1 pct. til 392,70 kr. Børshuset Carnegie løftede kursmålet til 470 kr. fra 400 kr. og gentog anbefalingen "køb".

For Novo blev tirsdagen derimod brugt til lidt gevinsthjemtagning. Aktien faldt med 0,5 pct. til 266,80 kr. efter en stigning på 1,2 pct. mandag, hvor den amerikanske indkøbsgigant Express Scripts, der rådgiver en lang række sygekasser i USA, offentliggjorde sin tilskudsliste for 2018.

Her var der var ingen ændringer for diabetesmedicin, og det ses af nogle analytikere som en positiv nyhed for Novo Nordisk, da et farvel til et eller flere produkter kunne indikere store rabatter fra selskabets konkurrenter.

Renterne fik samtidig et tryk tirsdag, der bød på en stribe amerikanske og europæiske nøgletal, uden at de dog satte dagsordenen at dømme efter bevægelserne i minutterne efter offentliggørelserne.

Herhjemme faldt renten i stedet nogenlunde støt i løbet af tirsdagen og endte 6 basispoint lavere i 0,60 pct.

Ifølge rentestrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen kan den pæne efterspørgsel på obligationer hænge sammen med forventninger til udbuddet.

- Der er færre nyudstedelser af nye statspapirer i de kommende uger, så selv om der ikke mangler varer, så handler det om at være sikker på at være med, siger han.

I Europa viste dagens nøgletal en økonomisk vækst på 2,1 pct. på årsbasis i andet kvartal, hvilket var en forbedring fra 1,9 pct. i første kvartal, men på niveau med økonomers forventninger ifølge Bloomberg News.

Heller ikke i USA bød tirsdagens nøgletal på væsentlige overraskelser.

Aktivitetsmålingen for fremstillingsindustrien, ISM manufacturing, landede tæt op ad analytikernes forventninger, og den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE Core, viste en uændret stigningstakt.

/ritzau/FINANS