Markedsoversigt: DSV holdt C25 nede - renterne holdt sig rolige

De danske aktier holdt netop snuden over vandet onsdag, hvor der ikke var meget røre i obligationsmarkedet.

DSV's opbremsning blandt aktierne var nok til at holde C25-indekset i ave trods en overvægt af stigende aktier på en generelt positiv dag på Europas børser.

Indekset, der var steget med 2,3 pct. over ugens første to dage, endte med at stige med blot 0,01 pct. til 1076,2.

»Stemningen er kommet lidt ned efter de seneste to dages mindre eufori, som var drevet af, at der var fremskridt i de amerikanske budgetforhandlinger. Nu er vi så i et lidt mere normaliseret leje,« siger aktiehandler Christian Thatje fra Sydbank.

Generelt set holder aktiemarkedet sig på tæerne og venter på nyt om dialogen mellem Kina og USA, som vil kunne påvirke stemningen, hvis der sker sammen- eller gennembrud. Hvor der tidligere herskede rent kaos, ser de to parter nu ud til at nærme sig hinanden forud for forhandlinger denne uge i Beijing, men intet er givet.

DSV's løbende flirt med schweiziske Panalpina gav igen kursudsving onsdag - denne gang i negativ retning. Ifølge mediet The Loadstar har Panalpinas bestyrelse i sinde at sige pænt nej tak til det tilbud, DSV lagde på selskabet i januar.

DSV-aktien endte onsdag med et fald på 3 pct. til 517,80 kr. Den er dog fortsat steget knap 10 pct. siden midten af januar, hvor interessen i Panalpina først blev offentligt kendt.

Rockwool var den bedste danser i C25 med en fremgang på 3,1 pct. til B-aktien, der nu koster 1707 kr.

Det var anden dag i træk, at selskabet var i toppen af indekset, og isoleringsaktien har dermed hentet lidt af det tabte tilbage fra fredagens regnskabsskuffelse. Her var der kun få, der så i Rockwools retning, og aktien dykkede 11 pct.

På obligationsmarkedet var der ikke de store bevægelser at mærke onsdag, hvor investorerne - ligesom dem på aktiemarkedet - forholdt sig ret så afdæmpet.

Renterne på de fleste europæiske statsobligationer flyttede sig højst 1 basispoint, og mange af dem bevægede sig end ikke så meget.

Herhjemme sluttede renten på det tiårige statspapir med udløb i november 2027 eksempelvis i lidt over 0,04 pct., hvilket er et fald på mindre end 1 basispoint fra niveauet tirsdag eftermiddag.

I USA var gode politiske nyheder fra budgetstriden og handelskrigen med Kina med til at øge investorernes lyst til risiko tirsdag aften, hvor renterne blev sendt op i den amerikanske handel.

Investorernes stigende risikoappetit blev blandt andet vakt til live af nyheden om, at Demokraterne og Republikanerne har indgået en principaftale om et nyt budget med flere penge til grænsesikkerhed, hvilket kan afværge endnu en delvis nedlukning af statsapparatet i USA.

Samtidig antyder præsident Donald Trump, at han måske vil lade være med at indføre højere told på kinesiske varer, selv om en handelsaftale ikke er helt på plads, når handelsvåbenhvilen udløber 1. marts.