Markedsoversigt: Chr. Hansen trak i rekord mens renter faldt

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning Det danske aktieindeks C20 Cap lukkede mandag med en stigning på 5, 1 i kurs 952. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset åbnede i 2013.Sr RB 15.02.2016 kl.17.05 Arkivfoto: ARKIVFOTO af aktiehandel i Nordea- - Se RB 08-02-2016 17:39.Danske aktier tager historisk stort fald. Det danske C20 Cap indeks tager dramatisk fald på ugens første dag. Panikagtige scener, siger analytiker. Det danske C20 Cap indeks lukker med det største endagsfald i indeksets historie på 5, 4 procent i kurs 904, 79. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Et imponerende regnskab løftede Chr. Hansen-aktien til en klar topplads i C20 og en ny kursrekord, mens stemningen var blandet i resten af aktiemarkedet onsdag.

Eliteindekset C20 Cap sluttede dagen med en fremgang på 0,5 pct. til 1160,67, og dermed klarede de danske aktier sig lidt bedre end resten af Europa, hvor udsvingene var tæt på ikke-eksisterende. Investorerne tog det roligt, blandt andet i venten på reaktionerne på Nordkoreas missiltest samt aftenens mødereferat fra USA's centralbank.

Chr. Hansen var dog et populært papir hele dagen, efter at selskabets regnskab viste bedre end ventet momentum i månederne marts til maj, det tredje kvartal af regnskabsåret, hvor både væksten og driftsoverskuddet var bedre end ventet i markedet. I aktiemarkedet blev de pæne tal takseret til en kursfremgang på 6,3 pct. til lukkekorden 504,50 kr. og en klar topplads i C20.

Efter ingredienskoncernen fulgte Pandora, Lundbeck og Vestas med stigninger på henholdsvis 2,7, 1,9 og 1,1 pct.

Bundplaceringen blev indtaget af A.P. Møller-Mærsk, der blandt andet blev presset af en klar nedtur i olieprisen, der dykkede med omkring 3 pct. i forhold til tirsdag. Mærsk B-aktien faldt 0,6 pct. til 13.130 kr.

Tryg faldt tilbage, da forsikringsselskabet er inde i en upopulær periode blandt analytikerne. SEB, Citi og Carnegie har alle sænket deres anbefalinger af Tryg-aktien, som onsdag faldt 2,6 pct. til 140,30 kr.

Biotekselskabet Onxeo fik positive resultater ved forsøg med midlet Asidna mod hudkræft. Også andre kræftformer viser effekt ved brug af midlet. Onxeo steg 3,6 pct. til 32 kr.

Det store dyk i olieprisen onsdag blev også afspejlet i pres på renterne på markedet for statsobligationer.

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende tiårige statsobligation 2 basispoint lavere i 0,64 pct., efter at renten tidligt på dagen ellers havde været oppe over 0,68 pct., inden stemningen vendte.

En tilsvarende udvikling kunne ses på markederne i Frankrig og Tyskland på dagen, hvor amerikanerne vendte tilbage til markedet efter halvanden lukkedag. Ud på onsdag eftermiddag var de med til at sende både olieprisen og renterne nedad.

Med til at præge handlen var også kommentarer fra Benoît C?uré fra topledelsen i Den Europæiske Centralbank. Han fortalte, at bankens styreråd endnu ikke har diskuteret at ændre pengepolitikken, men at det kan komme på tale i fremtiden. Det fik renterne til at falde brat, inden de rettede sig igen.

Investorerne havde dog også dagen igennem et øje rettet mod referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der var i kalenderen til onsdag aften.

Referatet kan give et fingerpeg om, hvor tæt banken er på at øge renten endnu en gang.

/ritzau/FINANS