Markedsoversigt: Aktierne dykkede mens renten blev holdt i kort snor

Investorerne holdt sig i ro det meste af onsdagen, hvor renterne endte i status quo og kun få aktier gjorde væsen af sig.

Investorerne holdt sig i ro det meste af onsdagen, hvor renterne endte i status quo og kun få aktier gjorde væsen af sig.

Samlet slog det danske aktiemarked bak onsdag, hvor A.P. Møller-Mærsk og Vestas trak sydover, mens forslåede Lundbeck gjorde comeback. C20 Cap-indekset sluttede med et fald på 0,3 pct. til 1170,14.

- Det er som om, at markedet tager en puster. Vi er steget pænt på, at orkanen Irma ikke blev så slem som frygtet, ligesom der ikke er kommet noget respons fra Nordkorea på de sanktioner, der er indført. Det har løftet markedet, men vi er lidt i et vakuum, siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Lundbeck genvandt 3,1 pct. til 355,50 kr. efter et samlet fald på over 16 pct., siden topchef Kåre Schultz meldte sin afgang efter bare godt to år på posten.

Blandt de mest faldende aktier var A.P. Møller-Mærsk B og Vestas, der dykkede henholdsvis 2,6 pct. og 1,6 pct. til 12.150 kr. og 559,50 kr.

Raterne på containerfragt er dykket de seneste uger, og med udsigt til oktoberferien i Kina kan der ventes en periode med fortsat rateustabilitet, vurderede analysehuset Alphaliner onsdag.

I forhold til Vestas kom der nyt fra konkurrenten GE Renewable Energy, der introducerede en ny møllekæmpe på 4,8 megawatt (MW) og derved står bedre i konkurrencen med blandt andet Vestas, som tidligere har lanceret møller i den størrelseskategori.

Coloplast dykkede 1,2 pct. til 502 kr. - det laveste niveau siden marts. Administrerende direktør Lars Rasmussen solgte mandag og tirsdag sammenlagt 120.000 Coloplast-aktier for 61,6 mio. kr., viste en insidermeddelelse onsdag morgen.

- Jeg tror, at det er Lars Rasmussens aktiesalg, der tynger. Det handler om signalet, som kan vække lidt bekymring, siger Martin Munk.

Ser man på udviklingen på det danske obligationsmarked, var det var småt med overraskelser fra den makroøkonomiske front.

I USA steg producentpriserne lidt mindre end ventet i august, mens tyske inflationstal faldt ud som ventet. Det samme gjorde tal for industriproduktionen i eurozonen, og der var heller ikke den store overraskelse at spore over, at Danmarks Nationalbank løftede forventningerne til den økonomiske vækst.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede uændret i 0,51 pct. og blev holdt kort snor i løbet af dagen, hvor der kun kortvarigt blev snuset til yderpunkterne 0,50 og 0,52 pct.

Nationalbanken ser en vækst på 2,3 pct. i år mod tidligere 1,6 pct. Det er en smule højere end den seneste prognose fra Nordea, der i sidste uge spåede en vækst på 2,2 pct. i år.

/ritzau/FINANS