Markedet straffer manglende opjustering

SEB Enskilda mener, at markedet straffer WDH for en manglende opjustering. Analytiker Niels Granholm-Leth peger på, at markedet overser, at en stor del af indtjeningen først ligger i andet halvår.

Torsdag var dagen, hvor selv den mindste negative nyhed blev straffet ekstra hårdt af investorerne.

Og det faktum ramte især aktien i høreapparatproducenten William Demant Holding (WDH), der efter halvårsregnskabet måtte se sig knockoutet af markedet - så meget, at det på et tidspunkt var den af aktierne, der faldt mest i C20-indekset.

Hos Enskilda Securities vurderer analytiker Niels Granholm-Leth, at selskabet straffes, fordi visse investorer havde sat næsen op efter en opjustering og generelt havde ventet lidt bedre tal fra WDH.

"De kommer ud med tal, der ligger 8 pct. under konsensus, og som er 5 pct. lavere end det, jeg havde forventet. Det som markedet bliver fanget lidt af, er, at en stor del af indtjeningen først ligger i andet halvår. Og det har selskabet faktisk selv indikeret tidligere, så der har markedet været lidt for optimistiske i første halvår," siger Niels Granholm-Leth til RB-Børsen.

Han mener, at der fortsat er mulighed for, at WDH vil opjustere efter 3. kvartal, men det afhænger af, om introduktionen af det nye højpris-høreapparat Epoq forløber godt.

Enskilda-analytikeren kalder selve regnskabstallene for fornuftige.

"Hvis du kigger på tallene, har de en vækst på høreapparaterne på 9 pct. i lokal valuta, hvilket jo sådan set er ganske fornuftigt i et halvår, hvor de dybest set ikke har lanceret særligt mange nye produkter," siger Niels Granholm-Leth med henvisning til, at Epoq først er blevet lanceret sent i halvårsperioden.

WDH-aktien var torsdag eftermiddag faldet med 7,6 pct. til kurs 485 - det næsthøjeste fald i C20.
(RB-Børsen)