Markant toplinjevækst kan ikke redde bundlinjen hos Århus Elite

Trods en markant vækst på toplinjen tabte Århus Elite, der står bag fodboldklubben AGF, et større millionbeløb i regnskabsåret 2011/12.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods en markant vækst på toplinjen tabte Århus Elite, der står bag fodboldklubben AGF, et større millionbeløb i regnskabsåret 2011/12. Pengestrømmene er negative, og egenkapitalen yderligere udhulet. Århus Elite venter dog at gøre det bedre i indeværende regnskabsår.

Omsætning steg til 96,8 mio. kr. i året fra 72 mio. kr. sidste år. Det skyldes en markant forøgelse i omsætning i AGF-forretningen vedrørende sponsorindtægter, tv-penge, entré, bodsalg og merchandise, fortæller selskabet. Omsætningsstigningen til trods må Århus Elite notere et underskud på 15,3 mio. kr. mod 34,8 mio. kr. året før.

- Dette er en betydelig fremgang i forhold til de seneste års resultater og i overensstemmelse med udmeldte forventninger, men resultatet kan ikke betegnes som tilfredsstillende, skriver Århus Elite og uddyber omkring forretningsdelen NRGi Park & Arena:

- Trods vanskelige markedskonjunkturer er det lykkedes at holde omsætningen i NRGi Park & Arena på samme niveau som sidste år. Men høje driftsomkostninger på faciliteten gør det fortsat ikke muligt at skabe et positivt resultat i denne forretning.

Resultatet af transferaktiviteter udgør i året minus 3,2 mio. kr. Personaleomkostninger er på 59,3 mio. kr. og eksterne omkostninger er på 47 mio. kr. Dermed er resultatet af den primære drift på minus 15,7 mio. kr., hvilket opvejes en smule af finansielle indtægter på 0,8 mio. kr.

Med årets underskud er egenkapitalen reduceret til 35,7 mio. kr. mod 50,9 mio. kr. ved udgangen af seneste regnskabsår. I alt i året var der negative pengestrømme på 1,8 mio. kr.

Århus Elite forventer, at underskuddet vil blive ved med at skrumpe. Det forudsiger fodboldselskabet om regnskabsåret 2012/13, hvor der ventes en "fortsat reduktion af underskuddet". Det fremgår af årsregnskabet.