Mario Draghi advarer mod eurospekulation

ECB-chef Mario Draghi advarer nu investorerne mod at spekulere i en svækkelse af euroen ved at shorte den fælleseuropæiske valuta.

Foto: PETE MAROVICH.
Læs mere
Fold sammen

Sidste uges eurostyrkelse er ophørt mandag morgen, hvor euro ligger uændret over for dollar, mens både EU og Den Internationale Valutafond, IMF, er stærkt optaget af omstændighederne i Grækenland.

Det skriver Bloomberg News.

ECB-chef Mario Draghi advarer nu investorerne mod at spekulere i en svækkelse af euroen ved at shorte den fælleseuropæiske valuta.

- Det giver ingen mening at shorte euro, fastslår han på et møde i Washington med Den Internationale Valutafond, IMF, og henviser til at situationen i Grækenland er "presserende".

Det er ifølge Draghi for tidligt at spekulere i en potentiel græsk exit fra eurozonen, det såkaldte "grexit", men det afholder ikke hedgefonde og andre institutionelle investorer i at spekulere i konsekvenserne, hvis Grækenland skulle vinke farvel til valutasamarbejdet.

Således er spekulation i en kommende eurosvækkelse mod andre store valutaer nær det højeste niveau nogensinde, ifølge nye tal fra den Washington-baserede Commodity Futures Trading Commission.

- Der er bekymring om Grækenlands evne til at nå til enighed med sine kreditorer på det kommende Eurofin-møde den 24. april. Derfor føles det forkert, at euro er styrket på det seneste, udtaler Toshiya Yamauchi, senioranalytiker hos Ueda Harlow i Tokyo, til Bloomberg.

Mandag morgen ligger euro uændret og koster 1,0791 dollar og 128,28 yen, mens en dollar står i 118,88 yen. Fredag ved 17-tiden kostede en euro 1,0775 dollar og 128,9 yen, mens en dollar kostede 119,06 yen.