Marginale uensrettede bevægelser på det amerikanske aktiemarked

De amerikanske aktiemarkeder oplevede en mindre bølgegang tirsdag, da investorerne var uenige om påvirkningen fra det seneste markante fald i olieprisen.

Dow Jones Indekset kunne notere sin tredje lukke i rekord i år, mens teknologi-indeks Nasdaq faldt marginalt tilbage. To nedjusteringer i den tidligere handel medførte en bekymring for indtjeningen hos virksomhederne, men solide regnskaber senere på dagen modsvarede den negative indledning.

Intel afsluttede dagen med sin kvartalsindtjening, men Intel-aktien måtte alligevel lavere i efter-markedet.

S&P 500 lukkede 0,1 pct. højere i 1432, mens Dow Jones Industrial lukkede 0,2 pct. højere i 12.582. Teknologi-indekset Nasdaq Composite lukkede 0,2 pct. lavere i 2459.

- Aktiemarkederne har haft en massiv fremgang, og de prøver virkelig at fortsætte den positive udvikling, inden at den amerikanske regnskabssæson for alvor er fået i gang, udtalte chefinvestor hos Hapoalim Securities, Scott Fullman, til Bloomberg News. Den lavere oliepris er rigtig godt for den almindelige bruger, men den rammer de store olieselskaber, bemærkede chefen.

Tirsdagen var præget af endnu et markant dyk i olieprisen, som denne gang var foranlediget af Saudi-Arabiens beslutning om ikke at ville hasteindkalde de øvrige OPEC-medlemmer til et møde, hvor nye reduktioner i produktionen skulle på dagsordenen.

Olien faldt til lige over 51 dollar pr. tønde, hvilket er det laveste niveau i nitten måneder.

Den amerikanske oliegigant Exxon faldt tilbage sammen med olieprisen og aktien lukkede 1,4 pct. lavere i 71,6 dollar, hvilket var det største fald i Dow Jones Indekset.

Flere selskaber var regnskabsaktuelle tirsdag, hvor både positive og negative historier gjorde sig gældende.

- Markedsdeltagerne er yderst fokuseret på regnskabsaflæggelserne og markedet bevæger sig frem og tilbage i takt på offentliggørelsen af disse, udtalte chefanalytiker hos Stifel Nicolaus, Richard Cripps, til Bloomberg News.

Verdens største producent af mikroprocessorer Intel overraskede positivt i regnskabet for fjerde kvartal. Intel opnåede for kvartalet indtjening på 1,5 mia. dollar, eller 26 cent pr. aktie, hvilket er en tilbagegang på 39 pct. fra samme kvartal i fjor.

EPS-indtjeningen endte på 30 cent pr. aktie, hvilket er klart bedre end analytikerestimatet på 25 cent pr. aktie. Intels udsigter for driftsmarginalen skuffede analytikerne, da driftsmarginalen ventes at ligge i omegnen af 50 pct. i 2007.

Aktien faldt dog 4,3 pct. i eftermarkedet til 21,3 dollar. I den ordinære handel steg aktien 0,8 pct.

Den amerikanske bankkoncern Wells Fargo leverede en af de positive regnskabsaflæggelser, da indtjeningen i fjerde kvartal steg 13 pct. på grund af øget vækst i udlåningen. Aktien lukkede 2 pct. højere i 36,2 dollar.

Symantec, der producerer sikkerhedssoftware (Norton AntiVirus), sænkede på baggrund af foreløbige tal forventningerne til indtjeningen i tredje kvartal.

Nedjusteringen skyldes primært dårligere end ventet udvikling i Data Center Management divisionen. Aktien dykkede markant og lukkede 13,1 pct. lavere i 17,8 dollar.

Det brede japanske Nikkei 225 indeks lukkede onsdag 0,3 pct.

højere i 17,261.

RB-Børsen