Marginale stigninger på europæiske børser

De store europæiske fondsbørser vekslede tirsdag eftermiddag til kursfremgang efter formiddagens negative stemning. Det var igen den finansielle sektor, der løb ind i de største tab.

Opkøbsrygter sendte medicinal- og kemikaliegiganten Bayer i et pænt plus.

Stålbranchen havde også en pæn dag, efter at investeringsbanken Credit Suisse løftede sin anbefaling for branchen til overvægt.

Det britiske FTSE 100 indeks steg 0,2 pct. til 6089,8, mens det tyske DAX 30 indeks var gået 0,3 pct. frem til 7432,2. Det franske CAC40 indeks lå 0,4 pct. højere i 5419,4. De amerikanske indeksfutures indikerer en mindre positiv åbning i New York.

Den svenske stålproducent SSAB steg 2,7 pct. til 208 svenske kroner, efter at den schweiziske investeringsbank Credit Suisse hævede den globale stålindustri til overvægt, på grund af udsigten til store væksrater.

Den tyske medicinal- og kemikaliegigant Bayer steg solide 4,1 pct. til 57,1 euro, i det ellers negative marked. Det er på ny opkøbsspekulationer der driver kursvæksten. Rygterne lyder på, at den schweiziske medicinalgigant Novartis skulle være klar med et bud på Bayer i omegnen af 70 euro pr. aktie. Bayer havde ingen kommentarer til rygtet.

Den franske detailgigant Carrefour var også blandt vinderne, med en kursvækst på 1,8 pct. til 48,9 euro. Carrefour meddeler, at de frasælger sin andel på 50 pct. i schweiziske Distributis. Dermed trækker Carrefour sig helt ud af det schweiziske marked.

Bankerne holdte fast i den negative stemning tirsdag. BNP Paribas faldt 0,4 pct. til 78,1 euro, mens tyske Deutsche Bank gik 0,4 pct. tilbage til 93,1 euro.

Britiske Cadbury Schweppes, som producerer slik og sodavand, mærker effekten af kreditmarkedkrisen på sine opsplitningsplaner. Det er usandsynligt, at selskabet kan finde en opkøber til sine amerikanske sodavandsaktiviteter (Schweppes) i indeværende år. Cadbury Schweppes faldt 3,5 pct. til 533 pence.

Schweizisk-svenske Nobel Biocare, som er verdens største producent af tandlægeimplantater, fik hævet sin anbefaling af det amerikanske finanshus Citigroup til "køb" fra "hold". Nobel Biocare gik 3,6 pct. frem til 319,8 sfr.

Den britiske elektronikdetailkoncern DSG international, som er Europas største af slagsen, faldt 1,8 pct. til 160,1 pence. Det amerikanske finanshus JP Morgan sænkede sin anbefaling af DSG til "undervægt" fra "neutral". I Danmark står DSG bag elektronik-kæderne Fona og El-giganten.

Den tyske bilproducent Volkswagen fik hævet anbefalingen af finanshuset WestLB til "køb" fra "hold", og VW-aktien steg 2,4 pct. til 151,2 euro.
(RB-Børsen)