Mandagens obligationer: Venten på Yellen holdt markedet i dødvande

Det blev en stille start på ugen på obligationsmarkedet, hvor investorerne afventede vigtige begivenheder tirsdag og onsdag.

Resultatet blev et marked uden de store udsving, og herhjemme endte renten på den tiårige statsobligation i 0,36 pct. efter en stigning på 1 basispoint.


Investorerne kan i stedet se frem til tirsdag, hvor der er en imødeset tale fra chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yallen.


Hun skal give en status på amerikansk økonomi til Kongressen, og det kan muligvis blive en provokation for præsident Donald Trump, da de to ser vidt forskelligt på økonomien.


- Trump blev valgt på en fortælling om, at amerikansk økonomi er i krise, og at andre lande stjæler amerikanske arbejdspladser ved at holde deres valutaer kunstigt svage, skriver seniorøkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar.

- Yellen vurderer derimod, at amerikansk økonomi er i god form med tæt på fuld beskæftigelse og inflation tæt på målsætningen om 2 pct., skriver han.

Talen er ventet med spænding, fordi Janet Yellens syn på økonomien er afgørende for, hvornår centralbanken næste gang strammer pengepolitikken.


Ud over talen vil der tirsdag være fokus på tyske væksttal, mens investorerne onsdag kan se frem til statistik for inflation og detailsalg i USA.