Mandagens obligationer: Uændrede til lidt lavere renter i sigte

Fredagens rentefald på det danske obligationsmarked ventes fastholdt fra åbningen mandag, hvor frygten for handelskrig fortsætter med at have markedets store bevågenhed.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede fredag en 25 pct. toldsats på kinesiske varer til en samlet værdi af 34 mia. dollar, og har derudover kinesiske varer for 16 mia. dollar på en observationsliste, der senere kan blive pålagt told.

Kina har foretaget et modtræk på ligeledes 34 mia. dollar med yderligere 16 mia. dollar i baghånden. Kina har også truet med at trække landets tidligere tilbud omkring større import af amerikanske varer tilbage, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

- Hver gang der bliver rejst nye toldmure er sandsynligheden for en eskalerende handelskrig stigende. En eskalerende handelskrig kan i værste fald sætte en kæp i hjulet på det globale opsving, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank.

Han venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med uændrede til lavere renter. Dagen byder ikke på større nøgletal af betydning.

- I fraværet af større makroøkonomiske nøgletal, vil den generelle stemning på de finansielle markeder formentlig bestemme retningen på obligationsmarkederne i dag. Vi vil især holde øje med udmeldinger omkring handelspolitikken, skriver Mathias Rømer Sproegel.

De handelspolitiske tiltag var fredag med til at skabe usikkerhed på finansmarkederne, hvilket afspejlede sig i faldende aktier og faldende renter. Herhjemme faldt renten på den tiårige danske statsobligation med 4 basispoint til 0,41 pct.

De amerikanske renter rettede sig fredag eftermiddag dog efter større fald tidligere på dagen. Den toneangivende, tiårige rente på den amerikanske statsobligation faldt fredag 1 basispoint til knap 2,93 pct.

Mandag morgen fortsætter rentefaldet. Den tiårige T-bond handles med en rente på 2,91 pct. på markedet i Tokyo. Det er dog 1 basispoint højere, end da det danske obligationsmarked lukkede fredag.

/ritzau/FINANS