Mandagens obligationer: Tysk kansler skubbede europæiske renter op

De europæiske renter steg over en bred kam mandag, da den tyske kansler, Angela Merkel, udtalte, at euroen er for svag.

Læs mere
Fold sammen

Merkel besøgte en skole i Berlin og blev her spurgt til overskuddet på Tysklands handelsbalance, hvortil hun svarede, at en svag euro er med til at give tyske virksomheder en konkurrencefordel, skriver Reuters.

Samtidig pegede hun på, at pengepolitikken hos Den Europæiske Centralbank (ECB) er årsagen til den svage eurokurs.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation 2 basispoint til 0,65 pct., og rundt i Europa så man lignende rentestigninger i de nordeuropæiske lande.

Meldingen fra Angela Merkel har ifølge flere iagttagere affødt spekulation om, at Tyskland vil lægge hårdere pres på ECB for at stramme pengepolitikken, der i øjeblikket er særdeles lempelig med negative renter og et stort opkøbsprogram af obligationer.

- Det store spørgsmål i forhold til renteniveauet er, hvornår ECB har tænkt sig at stoppe med at købe obligationer. Når der ikke er andre nyheder, så får sådan en kommentar lov til at rykke markedet, siger Morten Hassing Povlsen, der er rente- og valutastrateg i Jyske Bank.

Morten Hassing Povlsen vurderer, at ECB kan være helt færdig med at købe obligationer i andet eller tredje kvartal af 2018.