Mandagens obligationer: Svage amerikanske nøgletal på lukkedag

De danske statsobligationer blev i lighed med dem på de øvrige europæiske markeder ikke handlet mandag, hvor der var lukket grundet arbejdernes internationale kampdag.

Læs mere
Fold sammen

Fredag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,59 pct. efter en stigning på 1 basispoint.

Renten blev fredag igen handlet pænt op efter flotte inflationstal fra eurozonen, men ud på dagen blev begejstringen igen dæmpet af svage amerikansk væksttal, der igen fik investorerne til at købe op i statspapirerne - og dermed faldt renterne lidt igen.

Torsdag blev renterne sænket af udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, der skød spekulationerne om en renteforhøjelse i år til hjørne ved at fastslå, at bankens ledende rente vil forblive på nuværende niveau eller lavere, indtil opkøbsprogrammet for statsobligationer er udløbet.

Mandag kunne investorerne se tal for den amerikanske inflation i marts og privatforbruget i samme måned overraske negativt.

Derudover viste opgørelser over PMI og ISM i fremstillingssektoren henholdsvis ventede og let skuffende takter, og så skuffede tallet for anlægsinvesteringer i marts ved at falde 0,2 pct. mod en ventet stigning på 0,5 pct. blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.