Mandagens obligationer: Stille marked endte med rentefald

Små udsving prægede obligationsmarkedet mandag, hvor investorernes fokus var på inflationen i eurozonen, da udviklingen har stor indflydelse på pengepolitikken hos Den Europæiske Centralbank, ECB.

I Danmark lukkede renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,66 pct., hvilket var et fald på 1 basispoint i forhold til fredag.

De seneste tal for inflationen i eurozonen landede mandag og viste en stigning på 1,3 pct. i juli i forhold til for et år siden, og dermed er forbrugerpriserne fortsat et stykke fra de 2,0 pct., som er målet hos ECB.

 

Udviklingen var ifølge Bloomberg helt på linje med forventningerne, men tallene bekræfter ifølge Nordea forventninger om, at centralbanken med Mario Draghi i spidsen vil stramme sin pengepolitik senere i år.

 

- Selv om inflationen stadig er meget lav i Europa, giver dagens tal alligevel Draghi og ECB god grund til senere på året at annoncere, at ECB vil påbegynde nedskaleringen af obligationsopkøbene i 2018, vurderer Morten Hessner, der er seniorstrateg i Nordea.

ECB's indskudsrente er i øjeblikket på minus 0,40 pct., og centralbanken køber samtidig obligationer for 60 mia. euro om måneden med henblik på at hæve inflationen.

 

Det seneste rentemøde i ECB bød ikke på ændringer af pengepolitikken, men centralbankchef Mario Draghi sagde, at det vil blive diskuteret i efteråret.