Mandagens obligationer: Spurtede efter europæisk rentefald

Med få undtagelser var der rentefald over hele linjen på de europæiske obligationsmarkeder mandag og ganske særligt på det hjemlige danske, hvor obligationskurserne havde et mindre efterslæb i forhold til de europæiske kolleger, der ikke holdt pause fredag i sidste uge.

Den danske toneangivende tiårige statsobligation sluttede mandagen med en rente på 0,37 pct., som var 8 basispoint lavere end slutniveauet onsdag før Kristi himmelfartsdag og 3 basispoint lavere end niveauet ved åbningen mandag morgen.

På de store europæiske markeder, som allerede fredag havde mulighed for et reagere på en skuffende amerikanske jobrapport, der noterede 160.000 nye job i april mod en ventet tilgang på 200.000, noteredes rentefald på 2-3 basis point i Frankfurt og Paris ved danske lukketid.

I Grækenland faldt renten 9 basispoint, op til at eurolandenes finansministre mandag indledte drøftelser om mulig lettelse af landets tunge gældsbyrde.

- Vi vil diskutere, hvornår, om og under hvilke betingelser det kunne ske, sagde eurogruppens formand, Hollands finansminister, J eroen Dijsselbloem.

Mandag formiddag bød på tyske tal for fabriksordrerne i marts. De viste en stigning på 1,9 pct. mod ventede 0,6 pct.

Også mandag formiddag solgte Tyskland seksmåneders statspapirer for 2,525 mia. euro til en rente på -0,533 pct. sammenlignet med en rente på -0,510 pct. ved en tilsvarende auktion for en måned siden.