Mandagens obligationer: Små rentefald med udsigt til ECB-møde

Mandagen bød ikke på den store dramatik på det danske obligationsmarked. Fra dagens begyndelse var der et lille pres nedad på renterne på de danske statsobligationer, men resten af dagen holdt kurserne - og dermed renterne - sig inden for et relativt snævert spænd.

Læs mere
Fold sammen

Den toneangivende tiårige danske rente startede mandag morgen med at dykke til lige over nul efter at være sluttet i 0,04 pct. fredag eftermiddag, men ved lukketid var rentefaldet reduceret til 2 basispoint til en lukning i 0,02 pct.

Aktiviteten var dagen igennem afdæmpet og påvirket af, at markedet i USA mandag holdt lukket for at fejre "Labor Day", og mange investorer har formentlig også indtaget en vent-og-se-position forud for ugens store begivenhed med torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Der er ikke de store forventninger om, at der vil komme nye stimulus på bordet efter torsdagens rentemøde, men hos Jyske Bank venter chefanalytiker Tina Winther Frandsen dog, at centralbankchef Mario Draghi vil signalere muligheden for en forlængelse af opkøbsprogrammet i løbet af efteråret.

- Det svage inflationsbillede betyder, at ECB kommer til at forlænge opkøbene, så de fortsætter efter marts 2017. Men de relativt robuste vækstnøgletal efter det britiske "nej" til EU reducerer det umiddelbare pres, og signalet fra flere ECB-folk har da også været, at ECB ikke har travlt, skriver hun i en kommentar.

Derfor tror hun også, at ECB torsdag vil nøjes med tydeligt at signalere, at der er flere lempelser på vej, og at forlængelsen først formelt bliver lanceret senere i år.