Mandagens obligationer: Rolige renter trods amerikansk budgetkaos

De danske obligationshandlere reagerede mandag ganske afdæmpet på nedlukningen af dele af det amerikanske statsapparat i weekenden, efter at der endnu ikke kommet nogen gangbar løsning ud af de verserende budgetforhandlinger i USA.

Under relativt lav volumen og uden større udsving endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme, hvor den startede - i 0,58 pct. Udsvingene fra top til bund over dagen var samlet på 3 basispoint.

Fra makrofronten var der ikke meget nyt under solen på ugens første dag, idet nøgletalskalenderen var fuldstændig blottet for større offentliggørelser.

Eneste højdepunkt var derfor en ny økonomisk prognose fra Den Internationale Valutafond (IMF), som løftede sit estimat for væksten i den globale økonomi i både 2018 og 2019.

Både i år og næste venter IMF nu en fremgang i det samlede bruttonationalprodukt (BNP) på 3,9 pct., hvilket for både 2018 og 2019 er et løft på 0,2 pct.point sammenlignet med den senest offentliggjorte prognose.

Det er blandt andet en forventning om højere vækst i både eurozonen og USA, der trækker det samlede billede op. For USA blev vækstestimatet for 2018 løftet med 0,4 pct.point til 2,7 pct., mens prognosen for eurozonen blev løftet med 0,3 pct.point til 2,2 pct.