Mandagens obligationer: Rolige renter på nøgletalsfattig dag

Det danske obligationsmarked har startet ugen roligt ud, efter at den seneste uge var præget af fald, hvor renten på den tiårige danske statsobligation faldt 8 basispoint over ugen og endte i 0,41 pct.

Fredag var markederne også ramt af rentefald, efter at handelskonflikten mellem USA og Kina optrappede. USA's præsident, Donald Trump, annoncerede fredag en revideret liste med told på 25 pct. på kinesiske varer til en samlet værdi af 34 mia. dollar, og derudover har USA en observationsliste med kinesiske varer for 16 mia. dollar, der senere kan blive pålagt told.

Kina har foretaget et modtræk på ligeledes 34 mia. dollar med yderligere 16 mia. dollar i baghånden.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger mandag ved middagstid i 0,41 pct. Det er det samme niveau, som da de danske handlere gik hjem fredag eftermiddag.

De europæiske renter rører også minimalt på sig, da renten på den tyske tiårige statsobligation ligger uændret, mens den franske ditto stiger under 1 basispoint fra niveauet fredag klokken 17.

Dagen byder ikke på større nøgletal af betydning, men Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank, skal holde tale i Portugal, og flere Federal Reserve-chefer taler i USA.

/ritzau/FINANS