Mandagens obligationer: Rolig åbning med fortsat fokus på handelskonflikt

Amerikansk præsident Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSHUA ROBERTS

Det danske obligationsmarked er mandag åbnet stort set uændret efter de rentefald, som ramte markedet i fredags efter den optrappede handelskonflikt mellem USA og Kina.

USA's præsident, Donald Trump, annoncerede fredag en 25 pct. toldsats på kinesiske varer til en samlet værdi af 34 mia. dollar, og har derudover kinesiske varer for 16 mia. dollar på en observationsliste, der senere kan blive pålagt told.

Kina har foretaget et modtræk på ligeledes 34 mia. dollar med yderligere 16 mia. dollar i baghånden. Kina har også truet med at trække landets tidligere tilbud omkring større import af amerikanske varer tilbage, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

- Hver gang der bliver rejst nye toldmure, er sandsynligheden for en eskalerende handelskrig stigende. En eskalerende handelskrig kan i værste fald sætte en kæp i hjulet på det globale opsving, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger mandag morgen i 0,42 pct., hvilket er 1 basispoint højere end niveauet kl. 17 fredag, da renten på papiret faldt med 4 basispoint.

Dagen byder ikke på større nøgletal af betydning.

- I fraværet af større makroøkonomiske nøgletal, vil den generelle stemning på de finansielle markeder formentlig bestemme retningen på obligationsmarkederne i dag. Vi vil især holde øje med udmeldinger omkring handelspolitikken, skriver Mathias Rømer Sproegel.

/ritzau/FINANS