Mandagens obligationer: Ro og lille rentefald uden for Tyrkiet

De danske statsrenter virkede - helt som tilfældet var på aktiemarkedet - nærmest fuldstændig uberørte af weekendens dramatiske kupforsøg i Tyrkiet, der kostede op mod 300 mennesker livet.

Læs mere
Fold sammen

Renterne bakkede dog en smule over hele Europa, og det var også tilfældet herhjemme, hvor renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt med 2 basispoint til 0,11 pct.

Faldene var i nogenlunde samme størrelsesorden på de øvrige nordeuropæiske markeder, mens den tiårige tyrkiske rente steg med 61 basispoint til 9,50 pct. Det ledende tyrkiske aktieindeks faldt desuden med 7,1 pct., mens der var ganske begrænset effekt på de store markeder i Europa.

Tyrkiet er ifølge Den Internationale Valutafond (IMF) verdens 18.-største økonomi, men selv om weekendens forsøg fra dele af landets militær kunne vise tegn på politisk usikkerhed, er det ikke noget, som investorerne på de globale finansmarkeder bekymrer sig synderligt om.

- Kuppet blev slået ned, og det er gået i sig selv igen. Selv om der kan komme nogle efterveer, ser det ikke umiddelbart ud til, at det kommer til at få nogen effekt på markederne, siger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Hvad angår nøgletal var der ikke rigtigt noget på mandagens tapet, der kunne ophidse investorerne væsentligt. Eneste tal af betydning var det såkaldte NAHB-indeks fra det amerikanske boligmarked.

Indekset, der måler boligbyggeres syn på forholdene på boligmarkedet og udarbejdes af National Association of Home Builders, faldt i juli til 59 fra 60 måneden før, mens økonomerne havde ventet en fastholdelse af niveauet fra juni ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Et niveau over 50 i indekset indikerer, at flest ser forholdene som gode, mens et niveau under 50 indikerer det modsatte.