Mandagens obligationer: Renteslinger endte med lille fald

Sammen med de europæiske obligationsmarkeder trak også det danske mod faldende renter mandag formiddag - inspireret af et stemningsskifte i aktiemarkedet efter offentliggørelsen af tal for forbrugerpriserne i eurozonen i juni.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt renten først på dagen med 2 basispoint til 0,68 pct. i forhold til fredagens slutrente. Men henad eftermiddagen halveredes faldet parallelt med udviklingen i Tyskland og i Frankrig, og dagen sluttede med en rente på 0,69 pct. - eller et fald på blot et enkelt basispoint.

 

Nøgletalsmæssigt blev dagen indledt med kinesiske data, der viste en positiv udvikling i industriproduktionen, detailsalget og bruttonationalproduktet, BNP, i andet kvartal.

Og om eftermiddagens kom der friske tal for Empire State Manufacturing-indekset, der måler erhvervstilliden i New York-regionen.

 

Det skuffede omvendt med et kraftigt fald til 9,8 i juli fra 19,8 måneden før, mens økonomerne havde ventet et noget mere moderat fald til 15,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

 

Først senere på ugen kommer der væsentlige makroøkonomiske begivenheder, når Den Europæiske Centralbank, ECB, holder rentemøde torsdag.

 

Her er forventningen blandt halvdelen af økonomerne ifølge Bloomberg News, at centralbanken med Mario Draghi i spidsen vil stramme den pengepolitiske dagsorden ved at fjerne tilsagnet om at øge opkøbet af aktiver, hvis økonomien forværres.