Mandagens obligationer: Renterne fattede mod og steg

Renterne kravlede opad på obligationsmarkedet mandag og ignorerede den negative stemning på de fleste børser.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation lukkede i 0,34 pct. og steg dermed 3 basispoint i forhold til slutniveauet fra fredag.

I Tyskland steg den tiårige rente ligeledes 3 basispoint til 0,37 pct., og samme bevægelse så man afspejlet i blandt andet Spanien, Holland og Frankrig.

- De økonomiske nyheder har været ret gode. Handelsbekymringerne bliver skubbet lidt ud til siden for nu, siger obligationschef Andrew Richman fra SunTrust ifølge Reuters.

På netop den økonomiske front var der mandag nyt om detailsalget i USA, som i juni steg 0,5 pct. i forhold til maj. Det var omtrent som ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News.

Et andet nøgletal - Empire Manufacturing-indekset - endte med at falde lidt mindre i aflæsningen i juli end forudset i markedet.

Det var med til at sende de amerikanske renter hastigt i vejret. Den tiårige Treasury-rente nåede op over 2,87 pct. mod et lukkeniveau på omkring 2,83 pct. fredag.

TOPMØDE I HELSINKI

Mandagen bød også på et topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den russiske præsident, Vladimir Putin, i Finland.

De to skal på deres første formelle topmøde diskutere det ofte anspændte forhold, der er mellem regeringerne i Washington D.C. og Moskva, og drøfte kriserne i Ukraine og i Syrien.

Ved lukketid var der ikke kommet hverken hvid eller sort røg ud fra præsidentpaladset i Helsinki, hvor mødet afholdes.