Mandagens obligationer: Renterne blev holdt nede af udenlandske købere

En større skattereform er på trapperne i USA, og det gav store stigninger på aktiebørserne mandag, men på obligationsmarkedet var reaktionen til at overse.

Stor købsinteresse fra udenlandske investorer betød, at renterne blev holdt nede trods den spirende risikolyst på aktiemarkedet.

- Det er et tyndt marked, og der er mange investorer, som er lidt påpasselige med at gøre for meget frem mod årsskiftet.

- Derudover er der i øjeblikket mangel på dollarlikviditet, og det betyder, at investorer med dollar i øjeblikket kan lave en god forretning på at købe obligationer i euro og danske kroner, og det er med til at holde renterne nede, siger Morten Hassing Povlsen, der er rentestrateg i Jyske Bank.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation endte mandag i 0,38 pct., hvilket var en stigning på knap 1 basispoint sammenlignet med fredag, og det flugtede nogenlunde med den generelle udvikling i Europa.

Morten Hassing Povlsen peger desuden på, at den amerikanske skattereform generelt set tager mere fokus på aktiemarkedet.

- Det er nok i højere grad de nære ting som brexit og lav inflation i eurozonen, som har fokus i obligationsmarkedet. Der er ikke ligefrem udsigt til, at de europæiske renter skal tordne op efter årsskiftet, siger han.

Den Europæiske Centralbank (ECB) venter en inflation på 1,5 pct. i år og 1,4 pct. i eurozonen 2018, hvilket dermed ligger et stykke fra målet om en inflation på lige under 2 pct.