Mandagens obligationer: Renten vendte tilbage til udgangspunktet

Efter pæne fald midt på handelsdagen vendte renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation ved lukketid tilbage til udgangspunktet i 0,68 pct. som var uændret i forhold til slutniveauet fredag aften.

I mellemtiden var der afstikkere helt ned under 0,64 pct., som var niveauet frem til midt på eftermiddagen.

I USA indledte obligationsmarkedet handelsdagen med en stigning på 3 basispoint mens renterne i Frankrig og Tyskland lige som den danske balancerede på status quo. I det sydlige Europa steg renterne med 6 pct. i Italien og 2-3 basispoint i Spanien og Portugal.

I den tidligere handel kom inspirationen hovedsageligt fra søndagens franske præsidentvalg og den sikre sejr til centrums-politikeren Emmanuel Macron. Siden indtog repræsentanter for topledelsen i den amerikanske centralbank Federal Reserve scenen med udtalelser om perspektiverne for en amerikanske renteforhøjelse.

Chefen for bankens afdeling i Cleveland, Loretta Mester, sagde ifølge Bloomberg News, at det er vigtigt, at FOMC, centralbankens rentekomitéen, fortsætter med at være opmærksom på ikke at komme bag rentekurven.

Og James Bullard, der er Federal Reserve-chef i St. Louis, udtalte, at den nuværende rentepolitik er hensigtsmæssig, og at renten efter alt at dømme vil forblive lav i en længere periode.