Mandagens obligationer: Renten sluttede nede på nøgletalsfattig dag

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Den tiårige danske rente vendte morgenens lille fremgang til et fald i løbet af eftermiddagen mandag, hvor en svækket risikoappetit var medvirkende til faldende aktier og obligationsrenter.

Den tiårige danske rente sluttede mandagen i knap 0,35 pct., hvilket er omkring 2 basispoint lavere end ved lukketid fredag, hvor renten faldt 3 basispoint fra torsdag - blandt andet som følge af nyt i handelskonflikten mellem USA og Kina.

- Investorerne søgte mod sikker havn, da Kina offentliggjorde, at det vil modsvare USA's trusler om told på kinesiske varer til en samlet værdi af 200 mia. dollar med en told på amerikanske varer for 60 mia. dollar, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar om fredagens udvikling, som gentog sig mandag.

I Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Sverige og Holland faldt renterne også mellem 2 og 3 basispoint mandag.

Mandag morgen blev nye data for den tyske fabriksordreindgang offentliggjort. Ordreindgangen skuffede markant, da den faldt 4 pct. på månedsbasis i juni, hvor der var ventet et fald på 0,5 pct.

Det store fald betød også et drop på årsbasis på 0,8 pct. mod den ventede stigning på 3,4 pct. Ordreindgangen er en de ledende indikator for industriproduktionen og dermed en vigtig del af IFO-indekset.

Ud over de tyske data var nøgletalskalenderen stort set tom mandag, og derfor kan fokus i høj grad have samlet sig om handelskonflikten med USA i spidsen.

Investorerne må vente helt til fredag, før ugens vigtigste begivenheder materialiserer sig i form af inflationsdata fra USA.

/ritzau/FINANS