Mandagens obligationer: Renten kravler højere

Dow Industrial Average, New York Stock Exchange 29. maj 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Rentestigningerne fortsætter mandag på ryggen af den stærke jobrapport fra USA fredag, der har givet investorerne mod på at fravælge de relativt sikre rentebærende papirer til fordel for de noget mere svingende aktier.

»Arbejdsmarkedsrapporten for maj var på alle måder stærk. Fremgangen i beskæftigelsen uden for landbruget var på hele 223.000 personer, og der var også oprevideringer af de foregående måneder. Der var kun ventet en fremgang på 190.000. Ledighedsraten faldt overraskende til 3,8 pct., det laveste siden 1969. Lønvæksten tikkede op til 2,7 pct. på årsbasis mod forventninger om uændret 2,6 pct.,« konstaterer Handelsbanken i sin morgenkommentar.

Den tiårige amerikanske statsobligation handles mandag morgen til en rente på 2,92 pct., hvilket er 3 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid.

Herhjemme stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 2 basispoint til 0,40 pct. oven i rentestigningen fredag på 4 basispoint.

Mandag kommer der et par nye nøgletal fra USA i form af tal for fabriksordrer og ordreindgangen af varige goder. Herhjemme kommer der desuden tal for Nationalbankens valutareserve.

/ritzau/FINANS