Mandagens obligationer: Renten hoppede tilbage i plus

Efter at have tilbragt hele sidste uge i minus endte den toneangivende danske rente mandag med positive fortegn.

Renten på den tiårige statsobligation endte på 0,00 pct. - med pil op. Det var 2 basispoint højere end fredagens lukkeniveau.

Fredag nåede renten at kravle op på et uændret niveau efter at have ligget så lavt som minus 0,06 pct. Det skete, da det forlød, at den tyske finanskæmpe Deutsche Bank kan slippe billigere end ventet i en sag med amerikanske myndigheder. Det satte gang i fornyet aktieappetit.

Mandag holdt det tyske aktiemarked lukket, men der var en del nøgletal på programmet. Blandt andet ramte det britiske PMI-indeks, der tager temperaturen på aktiviteten i industrisektoren, det højeste niveau siden juni 2014.

Nøgletallet steg i september til 55,4 fra 53,4 i august, og dermed ser den britiske industrisektor ikke ud til at lade sig gå på af brexit. Siden den britiske befolkning har stemt for at forlade EU-samarbejdet, er troen på fremtiden i den britiske industri bare vokset. Det skyldes dog især, at pundet er blevet svækket.

Der kom også PMI-tal fra både Danmark, eurozonen og USA. I både eurozonen og USA endte tallet som ventet.

Herhjemme endte PMI-indikatoren for den faktiske aktivitet i de adspurgte virksomheder på 58,1 i september, og det var dermed et stykke over den neutrale værdi på 50.

Eftermiddagen bød også på tal for anlægsinvesteringer i USA, der skuffede med et fald, mens nøgletallet ISM Industri overraskede positivt.