Mandagens obligationer: Renten holdt stand trods tysk politisk krise

Renten på den tiårige toneangivende statsobligation holdt mandagen igennem fast i niveauet fra dagens start og endte i 0,44 pct., hvilket var et fald på 1 basispoint i forhold til fredag.

Det var politisk usikkerhed i Tyskland, der medvirkede til at skærpe investorernes appetit på sikkerhed i form investeringer i yen og statsobligationer. Og rentefaldene herhjemme og i Europa kom efter meldinger om et kollaps i de tyske regeringsforhandlinger.

Mandagens kalender bød ikke på nøgletal, der for alvor kunne rykke obligationsmarkederne. Derimod kunne investorerne dagen igennem opdatere sig på udviklingen i den politiske situation i Tyskland, hvor regeringsforhandlingerne brød sammen i weekenden.

Men på trods af den alvorlige politiske krise er tiden ikke moden til at udskrive nyvalg i Tyskland, lød det fra landets præsident, Frank-Walter Steinmeier, der mandag holdt møde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Steinmeier rettede efterfølgende en indtrængende opfordring til de politiske partier om at genoverveje situationen og bane vej for dannelsen af en ny forbundsregering.

Eftermiddagens nøgletal fra USA overraskede positivt. Det var de ledende indikatorer i oktober, der steg med 1,2 pct. mod ventede 0,8 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News.