Mandagens obligationer: Renten holder lavere niveau på nøgletalstom dag

Morgenens lille rentestigning fastholdes på det danske obligationsmarked ved middagstid mandag, hvor investorerne må se langt efter nøgletal, der kan rykke ved markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Morgenens lille rentestigning fastholdes på det danske obligationsmarked ved middagstid mandag, hvor investorerne må se langt efter nøgletal, der kan rykke ved markedet.

Den tiårige danske rente ligger omkring klokken 11.30 i knap 0,38 pct., hvilket er 1 basispoint mere end ved lukketid fredag, hvor renten faldt 3 basispoint fra torsdag - blandt andet som følge af nyt i handelskonflikten mellem USA og Kina.

»Investorerne søgte mod sikker havn, da Kina offentliggjorde, at de vil modsvare USAs trusler om told på kinesiske varer til en samlet værdi af 200 milliarder dollars med en told på amerikanske varer for 60 milliarder dollars,« skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

I Frankrig, Storbritannien og Sverige falder renterne en smule mandag, mens renten på det tiårige tyske og hollandske statspapir stiger en spids.

Mandag morgen blev nye data for den tyske fabriksordreindgang offentliggjort. Ordreindgangen skuffede markant.

Ordreindgangen faldt 4 pct. i juni, hvor der var ventet et fald på 0,5 pct. Det store fald betyder et drop på årsbasis på 0,8 pct. mod den ventede stigning på 3,4 pct. Ordreindgangen er en de ledende indikator for industriproduktionen og dermed en vigtig del af Ifo-indekset.

Udover de tyske data er nøgletalskalenderen stort set tom, og investorerne må vente helt til fredag, før ugens vigtigste begivenheder materialiserer sig i form af inflationsdata fra USA.