Mandagens obligationer: Renten endte uændret på nyhedsfattig dag

Mandagens udvikling på det danske rentemarked var uden dramatik. Samlet endte renten på den tiårige danske statsobligation i niveauet omkring 0,58 pct., hvilket var det samme som ved dagens start og lig fredagens slutniveau.

Både den tiårige tyske statsobligation samt den franske pendant endte dagen uændret.

Der var heller ikke meget nyt for markedsdeltagerne at tage bestik af på en dag, hvor der i USA var lukket på grund af Martin Luther King Day, og hvor der på nøgletalsfronten så godt som intet var at komme efter.

Eneste nævneværdige tal mandag var opgørelsen af handelsbalancen i eurozonen i november sidste år, der landede lidt bedre end ventet på 22,5 mia. euro.

Ser man på udsigterne for den europæiske økonomi, så er markedet den senere tid blevet mere positiv, hvilket også blev bekræftet af et nyt estimat indsamlet af Bloomberg News med svar fra 53 økonomer.

De venter ifølge undersøgelsen en vækst i økonomien i eurozonen i år på 2,2 pct., og det er tredje måned i træk, at økonomerne er blevet mere positive om vækstudsigterne for området.

Økonomerne har dog fortsat ingen forventninger om snarlige renteforhøjelser fra Den Europæiske Centralbank (ECB). Forventningen er dog fremrykket med et kvartal i forhold til tidligere.